MENIU

Peste 19 milioane de telespectatori americani au urmărit gala de decernare a premiilor Grammy

Foto: www.survey-bank.com

Gala de de decernare a premiilor Grammy a avut peste 19 milioane de telespectatori americani, o creştere cu 11% a audienţei faţă de gala Grammy din 2008.

Spectacolul de trei ore şi jumătate, ce s-a desfăşurat pe 8 februarie şi care a fost difuzat de postul de televiziune CBS, a fost vizionat de 19,05 milioane de americani, faţă de 17,18 milioane anul trecut, potrivit datelor furnizate de compania de cercetare Nielsen.

Pe scena de la Staples Centers, din Los Angeles "au avut loc 24 de prestaţii live, un lucru fără precedent în istoria galei premiilor Grammy, ale unor artişti ce au atras publicul format din adolescenţi şi tineri", a declarat Jack Sussman, vicepreşedinte executiv al CBS Entertainment. Printre cei care au urcat pe scenă şi au cântat live s-au numărat Robert Plant şi Alison Krauss, a căror colaborare le-a adus cinci premii Grammy, Coldplay, câştigătorii a trei trofee Grammy, U2 şi Stevie Wonder.

Premiile Grammy sunt acordate anual, începând din 1958, de National Academy of Recording Arts and Sciences din Statele Unite, pentru performanţe din domeniul muzicii. Premiile Grammy reprezintă echivalentul premiilor Oscar în muzică, trofeul o statuetă în formă de gramofon.
Mai multe articole despre:
premii audienţă Grammy telespectatori