MENIU

Peste 120 de clădiri riscă să se prăbuşească la un cutremur major

Foto: Realitatea TV

Programul de consolidare a clădirilor cu risc seismic a rămas ... mai mult un program pe hârtie, şi atât. În şase ani, din cele aproape 150 de clădiri din toată ţara cu buline roşii care s-ar putea prăbuşi la un cutremur major, au fost reabilitate doar 14, adică în medie 2-3 blocuri pe an.

În sase ani de zile, în Bucureşti au fost reabilitate doar 11 clădiri iar alte 3 clădiri cu buline roşii au fost consolidate în oraşele Brăila, Târgu Mureş şi Bacău. Autorităţile îşi recunosc neputinţa şi vor o modificare legislativă

În timp ce birocraţia şi lucrările dificile ţin constructorii departe de aceste proiecte, mii de bucureşteni trăiesc cu teama că într-o noapte clădirile s-ar putea prăbuşi peste ei.


Tot în 2009, ministerul şi-a propus să înceapă execuţia lucrărilor de consolidare la alte 10 clădiri şi să finalizeze proiectele pentru 14 obiective. Pentru acest an au fost alocate 10 milioane de lei pentru programul de consolidare a clădirilor cu risc seismic, cu două milioane de lei mai mult decât in 2008.   

Mai multe articole despre:
clădiri consolidare risc seismic