MENIU

Peste 100 de profesori universitari din Germania sunt suspectaţi de corupţie

Foto: galenfrysinger.com

Profesorii, în post la 12 universităţi din Germania, sunt suspectaţi că au primit între 4.000 şi 20.000 de euro pentru a ajuta unii studenţi să primească mai rapid titlul dorit.

Justiţia germană a deschis o anchetă împotriva a circa 100 de profesori universitari suspectaţi că au primit mită de la studenţi în schimbul doctoratului, scrie presa germană.

Profesorii, în post la 12 universităţi din Germania, sunt suspectaţi că au primit între 4.000 şi 20.000 de euro pentru a ajuta unii studenţi să primească mai rapid titlul dorit, potrivit Neue Westfälische şi Focus, care citează Parchetul din Koln.

"Supervizarea unei teze de doctorat este un lucru ce ţine de misiunea serviciului public. Nu pot fi primiţi bani pentru acest lucru", a explicat procurorul Gunther Feld.

Ancheta a plecat de la o percheziţie efectuată în martie în birourile Instuitutului pentru consiliere ştiinţifică, societate privată de lângă Koln, ce servea drept intermediar între studenţi şi profesorii corupţi.

Şeful institutului a fost condamnat la începutul lui 2008 la trei ani şi jumătate de închisoare pentru rolul său de intermediar în afacerea privitoare la un profesor de drept din Hanovra, care şi-a ajutat studenţii, în schimbul unor sume de bani sau în schimbul unor favoruri sexuale, să-şi obţină doctoratul.
Mai multe articole despre:
corupţie Germania profesori universităţi