MENIU

Peste 100 de maghiari au protestat în Piaţa Unirii din Cluj-Napoca

Foto: cluj4all.com - Calin Crisan

Peste 100 de tineri maghiari au venit, pe 10 noiembrie, să protesteze împotriva noului aspect al Pieţei Unirii din Cluj-Napoca, piaţă inaugurată de administraţia locală.

Tinerii s-au aşezat sub formă de ronduri de flori şi au avut pancarte în care scria în română, maghiară şi engleză ce reprezintă fiecare persoană, respectiv o bancă, un arbust sau un copac. Unii tineri au avut în mână buchete de crizanteme sau crengi de brad, pentru a simboliza copacii sau florile care au dispărut şi au fost înlocuite cu piatră cubică, în Piaţa Unirii.

Doi tineri au avut la ei şi hârtii confencţionate în formă de indicatoare rutiere, pe care scria Focşani - oraşul natal al primarului municipiului Cluj-Napoca, Sorin Apostu - şi Satu Mare, oraşul din care Apostu a spus la inaugurarea Pieţei Unirii, că ar proveni cei 300 de maghiari care i-au întors spatele în timp ce tăia panglica şi au preferat să se uite la grupul statuar Matia Corvin.

Toată manifestarea a durat în jur de 30 de minute. Pe 4 noiembrie, la inaugurarea primei etape a proiectului de modernizare a Pieţei Unirii, peste 300 de maghiari au protestat întorcând spatele discursului rostit de primarul Sorin Apostu, aşezându-se cu faţa spre statuia lui Matei Corvin.

Mai multe articole despre:
Cluj maghiari protest inaugurare piaţa unirii aspect