MENIU

Peste 1.500 de dansatori vor participa la DanceMasters 2009 de la Bucureşti

Foto: www.javno.com

Concursul DanceMasters, programat în perioada 13-15 martie la Sala Polivalentă, va beneficia de participarea a peste 1.500 de dansatori, dintre care 20 de perechi din top 50 mondial, dar şi cele mai bune cupluri româneşti.

DanceMasters a ajuns la cea de-a 6-a ediţie, iar pe lângă concurenţii de top va mai avea parte şi de prezenţa a18 dintre cei mai renumiţi tehnicieni mondiali, arbitrii ai Campionatelor şi Cupelor Mondiale şi Europene, care împreună cu 24 de tehnicieni români vor arbitra competiţii Open Internaţionale, precum şi Competiţii Naţionale.

Organizatorul competiţiei, Bogdan Păun, a vorbit despre această ediţie şi este de părere că va fi o reuşită: "Concursul de anul cesta va fi unul foarte puternic, datorită participării multor reprezentanţi ai elitei dansului mondial şi prezenţei celor mai valoroşi tehnicieni ai lumii, printre care Catia Vanone, Davide Cacciari şi Carol Macraild. Suntem mândri că putem organiza o asemenea competiţie la Bucureşti şi sperăm să atragem cât mai mulţi iubitori ai dansului în cele trei zile ale turneului".

Susţinătoarea concursului, campioana olimpică de la Jocurile Olimpice de la Beijing, Viorica Susanu, a explicat de ce a ales să fie alături de cei care organizează competiţia: "Cred că sportul de performanţă are peste tot aceleaşi legi. Ai nevoie de voinţă şi tenacitate ca să poţi ţine ritmul şi, mai mult, de o rezistenţă psihică ieşită din comun. Nici o sută de Universităţi nu te învaţă cum să învingi. Sportul, da! Iar dansul sportiv te învaţă cum să îmbini forţa cu graţia şi arta într-un spectacol unic. După 3 luni de dans, am învăţat că romantismul stă, în primul rând, în gest şi în mişcare".

În afara competiţiilor Open Internaţionale, DanceMasters 2009 oferă posibilitatea dansatorilor mai putin titraţi să concureze la Bucureşti, în cele 17 concursuri adresate categoriilor începătoare în dansul sportiv. Competiţiile vor fi organizate pe clase de dans având ca participanţi doar dansatori români.

Pe lângă punctele obţinute, cele mai bune 6 perechi participante vor fi premiate după cum urmează: Locul 1 - 1.000 de euro; Locul 2 - 750 de euro; Locul 3 - 500 de euro; Locul 4 - 400 de euro; Locul 5 - 300 de euro; Locul 6 - 200 de euro.

La această ediţie vor fi două concursuri pe 14 şi 15 martie, în perioada Galelor de seară, Alles Walzer, care este o competiţie de vals vienez, deschisă publicului, şi Salsa caliente, concurs în care se vor întrece dansatorii de salsa.

Un alt punct de atracţie al evenimentului va fi reprezentat de cele două demonstraţii ale celei mai titrate formaţii de dans sportiv din lume, Ansamblul Codreanca de la Chişinău, de 10 ori Campioni Mondiali şi Europeni. Iubitorii dansului sportiv vor putea urmări demonstraţiile sâmbătă,14 martie şi duminică, 15 martie, în timpul Galelor de Seară.

Mai multe articole despre:
dans Viorica Susanu