MENIU

Persoanele în vârstă reprezintă viitorul internetului

Persoanele de vârsta a treia reprezintă categoria cu cea mai impoortantă rată de progres în ceea ce priveşte utilizarea internetului, aceştia reprezentând viitorul mediului online, arată un studiu prezentat la Madrid, în cadrul congresului World Wide Web, informează AFP.

Potrivit studiului american Pew Internet American Life Project, 45% dintre americanii cu vârste între 70 şi 75 de ani au utilizat internetul anul trecut, faţă de doar 26% cu trei ani în urmă. Specialiştii estimează că, la categoria de vârstă 76 de ani, procentul utilizatorilor de internet a crescut de la 17% la 27%, între 2005 şi 2008. În Marea Britanie, populaţia în vârstă urmează aceeaşi tendinţă.

Studiul mai arată că vârstnicii folosesc internetul în aceleaşi scopuri ca şi restul utilizatorilor, respectiv pentru a comunica, pentru a se informa, pentru a face cumpărături sau pentru a-şi verifica contul bancar. Activitatea cea mai folosită de utilizatorii de peste 64 de ani este trimiterea de e-mail-uri. În privinţa socializării pe internet, prin intermediul reţelelor de profil, persoanele în vârstă sunt, în continuare, rezervate vizavi de această activitate.

Potrivit experţilor, site-urile web ar putea deveni mai atractive pentru cei în vârstă prin creşterea fontului caracterelor şi prin accentuarea contrastelor.

Numărul utilizatorilor de internet a depăşit, recent, un miliard de persoane, potrivit societăţii de contabilizare a internetului comScore.

Mai multe articole despre:
internet online studiu bătrân viitor vârstă