MENIU

Permisele auto obţinute ilegal în Argeş vor fi anulate din 20 februarie

Foto: NewsIn

Din 20 februarie, cele 3.500 de permise auto obţinute ilegal în Argeş vor fi anulate, a anunţat ministrul Internelor, Dan Nica.

"Vreau să vă spun că am dispus măsurile necesare ca începând cu 20 februarie să înceapă o acţiune de anulare a celor 3.500 de permise auto obţinute ilegal la Piteşti", a declarat Nica.

Totodată, ministrul Internelor a spus că ancheta de la Iaşi, unde mai mulţi poliţişti de la Rutieră sunt cercetaţi, a demarat în urma celui de la Piteşti.

Pe lista celebrităţilor suspectate că ar fi obţinut ilegal permisul de conducere se află primarul sectorului 4 din Capitală, Cristian Popescu Piedone şi fotbalistul Cosmin Moţi. "Eu personal pot să dovedesc că am luat permisul, am învăţat pentru permis şi nu e o problemă. Pot să mai dau o dată dacă asta se vrea. Eu am domiciliul pe Piteşti, acolo o să dau de permis, nu e niciun fel de problemă", a declarat Moţi, jucător la Dinamo Bucureşti.

Scandalul permiselor de la Argeş a debutat pe 13 iunie 2008. Atunci, procurorii anticorupţie au confiscat toată aparatura şi documentele de la Serviciul Permise şi Înmatriculări Auto Argeş. În aceeaşi zi, 17 poliţişti şi angajaţi ai Serviciului au fost reţinuţi şi acuzaţi de trafic cu permise contra unor sume mari de bani. Procurorii DNA au spus că aceştia făceau parte dintr-o reţea organizată condusă de însuşi şeful Serviciului Permise, comisarul şef Codruţ Vlăsceanu. 

Reamintim că DNA a trimis în judecată, la sfârşitul anului trecut, 28 de persoane, dintre care 22 în stare de arest preventiv, în legătură cu fraudarea examenelor pentru obţinerea permisului de conducere la Serviciul Public Comunitar Regim Permise de Conducere şi Înmatriculări Vehicule Argeş.

Totodată, recent s-a anunţat că 45 de poliţişti rutieri ieşeni sunt acuzaţi de luare de mită şi abuz în serviciu.

Mai multe articole despre:
Argeş Dan Nica permise auto