MENIU

Pensiunile din Mărginimea Sibiului vor fi ocupate în totalitate de Revelion

Foto: infopensiuni.ro

Pensiunile din Mărginimea Sibiului vor fi ocupate în totalitate de Revelion, cerea fiind chiar mai mare decât oferta de cazare, a declarat, sâmbătă, Dorin Beu, preşedintele filialei Sibiu a Asociaţiei Naţionale de Turism Rural, Ecologic şi Cultural.

"Cererea este foarte mare. Nu cred că pensiunile vor putea acoperi toate cererile turiştilor", a declarat Beu. Acesta susţine că, din acest motiv, preţurile au urcat uşor comparativ cu anul 2008.

"Iniţial am dorit să păstrăm tarifele, dar cererea foarte mare ne-a făcut să le ridicăm puţin. Spre exemplu, la o pensiune de trei margarete, anul trecut un sejur de patru nopţi a costat 600 de lei de persoană, iar anul acesta va fi de 700 de lei", a exemplificat reprezentantul ANTREC.

Preţurile pentru un sejur de Revelion în Mărginimea Sibiului pot ajunge şi la 2.100 de lei de persoană, la o pensiune de patru margarete. La aceste preţuri, proprietarii oferă demipensiune sau pensiune completă.

În privinţa Crăciunului, gradul de ocupare va fi de aproximativ 50%, susţine Dorin Beu. "Cu toate că de Crăciun este mult mai frumos aici, pentru că sunt multe obiceiuri, oamenii preferă să petreacă în familie. În 2008, gradul de ocupare a fost de aproximativ 50%, iar acum ne aşteptăm să fie aproximativ la fel", a completat Dorin Beu.

Acesta a mai spus că, pe întreg anul 2009, gradul de ocupare a fost "ceva mai scăzut decât în 2008", în condiţiile în care preţurile au rămas neschimbate.