MENIU

Pensiunile din Covasna sunt la un pas de faliment

Foto: Realitatea TV

Criza economică şi drumurile proaste îi duc în pragul falimentului pe proprietarii de pensiuni din Covasna. Rezervările la pachete pentru sărbători sunt de două ori mai puţine decât anul trecut, deşi preţurile au rămas la acelaşi nivel. Gazdele sunt convinse că turiştii nu au bani pentru câteva zile de vacanţă.

Până acum, la pensiunile din Covasna au fost rezervate circa 30 la sută din locurile disponibile pentru Crăciun şi Revelion, faţă de 70% anul trecut. Gulaşul bine condimentat şi pălinca rămân în continuare atuurile proprietarilor de pensiuni din judeţul Covasna, chiar şi de sărbători.

Însă criza financiară se pare că a cam afectat anul acesta apetitul turiştilor pentru vacanţe în ţinutul secuiesc. Proprietarii de pensiuni nu au mărit preţurile, sperând că aşa vor convinge mai mulţi turişti să-i viziteze.

Nu doar criza falimentează micile afaceri turistice, ci şi infrastructura.
Atilla Daraguş, preşedintele ANTREC Covasna, a explicat: "Străinii n-au cum să vină, judeţul Braşov, Covasna, Harghita n-au aeroport, n-avem un drum principal, pentru turism asta e foarte rău".

Nici hotelurile din staţiuni nu o duc mai bine. Rezervările pentru perioada sărbătorilor au ajuns şi aici abia la 40% din capacitate. La 3 şi 4 stele preţurile pornesc de la 2.000 de lei şi pot ajunge şi până la 3.300 pentru cinci nopţi de cazare.