MENIU

Penescu, Constantin şi Făcăleaţă au fost transferaţi la Penitenciarul Mărgineni

foto: NewsIn

Cei trei inculpaţi arestaţi preventiv în dosarul corupţiei din fotbal, Cornel Penescu, Gheorghe Constantin şi Liviu Făcăleaţă, au fost transferaţi, luni, la Penitenciarul Mărgineni, cu câteva zile înainte de începerea procesului la Tribunalul Ploieşti.

Transferul finanţatorului FC Argeş, al fostului preşedinte al CCA şi al directorului general al SC PIC a avut loc în această după-amiază, sub escortă. Dosarul corupţiei din fotbal a fost strămutat la Tribunalul Prahova, primul termen fiind stabilit pentru 24 septembrie.

În prezent, din totalul celor 14 persoane trimise în judecată de către procurorii DNA pentru fapte de corupţie în fotbal, în stare de arest preventiv se mai află doar finanţatorul FC Argeş, Cornel Penescu, fostul preşedinte al CCA, Gheorghe Constantin, şi directorul PIC, Liviu Făcăleaţă.

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a admis, în data de 26 august, cererea de strămutare formulată de finanţatorul echipei FC Argeş, Cornel Penescu, care a dorit să fie judecat de o altă instanţă din ţară din cauza "duşmăniilor locale" din Argeş.

Cornel Penescu a fost arestat, în urmă cu patru luni, în scandalul de corupţie din fotbal şi, potrivit avocatului său, a depus, până în prezent, nouă cereri de eliberare, fie sub control judiciar, fie pe cauţiune, însă toate au fost respinse.

Procurorii DNA Piteşti i-au trimis în judecată, în data de 25 iunie, pe Cornel Penescu, Gheorghe Constantin şi Florin Prunea, alături de alţi 11 inculpaţi, printre care cinci arbitri, în dosarul corupţiei din fotbal, declanşat la jumătatea lunii aprilie.

În sarcina lui Cornel Gheorghe Penescu, aflat în stare de arest preventiv, acţionar majoritar la S.C. PIC S.A. Piteşti, iar prin intermediul acestei societăţi acţionar majoritar la societatea Fotbal Club Argeş Piteşti, s-au reţinut trei infracţiuni de dare de mită, dintre care două în formă continuată, infracţiunea de cumpărare de influenţă în formă continuată şi infracţiunea de iniţiere şi constituire de grup infracţional organizat.

Directorul general în cadrul S.C. PIC S.A. Piteşti, Liviu Ilie Făcăleaţă, aflat în stare de arest preventiv, este acuzat de două infracţiuni de complicitate la dare de mită în formă continuată, infracţiunea de iniţiere şi constituire de grup infracţional organizat, precum şi infracţiunea de deţinere, fără autorizaţie, de substanţe clasificate în categoria precursorilor de droguri.

În sarcina fostui preşedinte al Comisiei Centrale a Arbitrilor (CCA) din cadrul Federaţiei Române de Fotbal Gheorghe Constantin, în prezent arestat preventiv, s-au reţinut două infracţiuni de luare de mită şi infracţiunea de iniţiere şi constituire de grup infracţional organizat.