MENIU

Peluza Casei Albe ar putea deveni grădină de legume

Foto: about.com

Familia Obama ar putea să se aprovizioneze cu fructe şi legume chiar din grădina Casei Albe! 85.000 de americani au semnat o petiţie prin care cer ca o parte din peluza Casei Albe să fie transformată în grădină de legume, iar o altă parte în livadă.

Semnatarii petiţiei fac această recomandare din două motive. Unul ar fi că locuitorii Casei Albe ar avea astfel la dispoziţie legume fără să mai cheltuiască bani suplimentari. Surplusul ar putea fi donat cantinelor sociale, pentru săraci.

Apoi ar fi şi exemplul dat de cuplul prezidenţial, care ar impulsiona astfel şi alte persoane să le urmeze gestul. Iniţiatoarea petiţiei spune că Michelle Obama pare să încline să pună în practică ideea.

Deja petiţia i-a inspirat pe edilii din oraşul american Kingston, care au plantat o grădină de legume în faţa primăriei. N-ar fi o premieră nici la Casa Albă. Ultima primă doamnă care a avut o grădină de legume la Casa Albă a fost Eleanor Roosevelt. Se întâmpla în 1943, în plin război mondial şi pe timp de criză economică.

Mai multe articole despre:
Casa Albă preşedinte Obama livadă