MENIU

Pelerinii au împânzit iar Dealul Mitropoliei

Foto: Realitatea TV

Mii de pelerini au stat luni noaptea la coadă pentru a ajunge la Moaştele Sfântului Dimitrie cel Nou, ocrotitor al Catedralei patriarhale şi al Bucureştiului. Dealul Mitropoliei din Capitală a fost împânzit de credincioşii veniţi din toate colţurile ţării. Organizatorii le-au asigurat oamenilor mâncare, ceai şi vin fiert.

Pelerini din Bucureşti, dar şi din alte zone ale ţării au stat sub cerul liber luni noaptea şi câte zece ore, pentru a se ruga la moaştele Sfântului Dimitrie cel Nou.

În cele trei zile de pelerinaj, voluntarii de la Crucea Roşie au împărţit aproape 5.000 de căni cu ceai. Peste 400 de pelerini au avut nevoie de îngrijiri medicale.

Pelerinii care nu au mai rezistat afară s-au putut adăposti, prin grija organizatorilor, în sălile de sport din două licee, dar şi în câteva biserici de lângă Dealul Mitropoliei.

Peste 150.000 de oameni au ajuns deja la moaştele Sfântului Dimitrie cel Nou. Organizatorii se aşteaptă ca până la sfârşitul pelerinajului, care se încheie joi, 500.000 de credincioşi să ajungă pe Dealul Mitropoliei. Peste 1200 de jandarmi au fost mobilizaţi pentru a asigura ordinea şi liniştea pe parcursul vizitei pelerinilor.