MENIU

Pe final de an, braşovenii se înghesuie să-şi plătească dările

Braşovenii preferă să stea la cozi decât să plătească amenzi
Pe final de an, braşovenii se înghesuie să-şi plătească dările

La Direcţia Fiscală Braşov se prezintă zilele acestea de două ori mai mulţi braşoveni decât într-o zi obişnuită. Oamenii vor să intre în anul nou fără datorii, iar unii ar plăti dările şi pe 2010, dacă s-ar putea. Dacă încasările la bugetul municipiului se apropie de 100%, situaţia nu este la fel de bună la finanţele statului. Acolo, recesiunea economică şi-a spus cuvântul. 

Deşi impozitele pe case şi maşini se pot plăti la 11 agenţii de cartier, cei mai mulţi braşoveni preferă să le achite la ghişeele sediului central de pe strada Dorobanţilor.

Un alt motiv pentru graba contribuabililor este faptul că joi ghişeele vor mai fi deschise doar până la 10 dimineaţa, iar la începutul anului viitor se vor încasa doar amenzi. Abia din 11 ianuarie se vor încasa din nou taxe şi impozite locale.

Situaţia este sumbră însă la Direcţia Finanţelor Publice, unde s-au încasat doar 88 % din datoriile firmelor la bugetul naţional.  În topul restanţierilor sunt societăţile care au avut contracte cu companii naţionale şi instituţii publice

Faptul că economia braşoveană a resimţit din plin criza este demonstrat de cifre: din 41.000 de firme, un sfert au probleme: 6.700 au suspendat activitatea, peste 4.000 sunt în curs de dizolvare, iar 2.000 au fost declarate inactive de Fisc.

 

 

 

 

 

Mai multe articole despre:
Braşov cozi restanţe Fisc taxe şi impozite