MENIU

"PDL nu s-a iubit şi nu se iubeşte cu PSD", susţine Adriean Videanu

foto: NewsIN
Videanu: PD-L nu va mai aştepta deciziile ambigue ale PSD

PDL nu va mai aştepta deciziile ambigue ale PSD în privinţa guvernării. Este afirmaţia prim-vicepreşedintelui democrat-liberal Adriean Videanu. Liderii PD-L aflaţi la şcoala de vară a partidului i-au criticat la unison pe social-democraţi pe care i-au acuzat că au un caracter duplicitar.

"PDL nu va mai astepta deciziile ambigue ale PSD la guvernare. Este treaba PSD să facă ce vrea, vrea să paricipe la modernizrea statului român în această perioadă s-o facă dacă nu e liber să ia orice decizie vrea", a declarat Adriean Videanu.

Acesta a spus, în cadrul Şcolii de Vară a PDL ce se desfăşoară la Costineşti, că parteneriatul cu PSD a avut două obiective, gestionarea crizei şi modernizarea statului român, obiective pe care PSD le urmăreşte ezitant. "PDL nu s-a iubit şi nu se iubeşte cu PSD. Din nefericire, rezultatele alegerilor şi efectele crizei a făcut să facem această coaliţie, iar gestionarea crizei şi reforma statului român-angaiamente de care PDL se va ţine până la capăt", a declarat Videanu. 

Democrat-liberalul a atenţionat PSD că PDL nu va mai aştepta ca social-democraţii să adopte decizii ferme şi i-a invitat să se decidă asupra drumului pe care vor să îl urmeze în cadrul coaliţiei. "Este treaba PSD să facă ce vrea: dacă vrea să participe la gestionare efectelor crizei economice, să o facă în actul de guvernare. Dacă nu, e liber să ia orice decizie vrea. PDL nu va mai aştepta deciziile ambigue ale PSD în actul de guvernare sau în opoziţie", a spus Adriean Videanu.

"Acum nici nu mai ştim cum este cu puterea, pentru că, atunci, PSD spunea că este în opoziţie, dar era şi la putere, iar acum zice că e la putere, dar e în opoziţie", a adăugat Vasile Blaga.

"La Guvern, treaba merge în regulă cu membrii PSD, dar în Parlament PSD e în opoziţie, e un partid duplicitar care nu va face decât ca actul de guvernare să fie prejudiciat", a mai spus Adriean Videanu. 

"Iliescu mereu s-a opus reformelor din România şi vine şi azi şi spune că de ce să ne grăbim, ei bine, PDL spune nu, spunem stop unor amânări repetate şi spunem că trebuie să facem reformele acum", a comentat Sulfina Barbu.