MENIU

PD-L nu a participat la votul pe raportul Comisiei Ridzi

Foto: NewsIN

Deputaţii democrat-liberali au decis să nu participe la votul pe Raportul Comisiei juridice care recomanda începerea urmăririi penale a Monicăi Iacob-Ridzia, fosta şefă a Ministerului Tineretului şi Sportului.

Liderul deputaţilor PDL Mircea Toader a anunţat că democrat-liberalii nu participă la votul privind începerea urmăririi penale împotriva fostului ministru al Tneretului, Monica Iacob Ridzi pentru delapidare, susţinând că imunitatea ei a fost deja ridicată.

"PDL nu paticipă la vot, există o aprobare foarte clară privind ridicarea imunităţii Monicăi Iacob Ridzi, mi se pare un nonsens să ridicăm de două ori imunitate a unui fost ministru", a subliniat Toader.

Liberalul Mihai Voicu i-a replicat că se votează pentru cererea de începere a urmăririi penale a lui Ridzi, şi nu pentru ridicarea imunităţii acesteia, arătând că, dacă se cere urmărirea penală pentru mai multe cauze, parlamentarii pot vota de mai multe ori.

De aceeaşi părere a fost şi udemeristul Marton Arpad, care a subliniat că şi în cazul în care Parchetul ar hotărî extinderea cercetării în cazul Ridzi pentru mai multe infracţiuni prevăzute în Codul penal, ar trebui să sesizeze Parlamentul, care să voteze din nou în consecinţă.

După scandalul de la votul pe raportul Comisiei Udrea, scandalul continuă în Camera Deputaţilor, acolo unde deputaţii democrat-liberali au anunţat că nu vor participa la votul pe raportul Comisiei Juridice în cazul Monica Iacob-Ridzi. Pedeliştii erau furioşi pe faptul că liberalii au dorit ca în paralel cu votul pe acest raport să se dea şi votul pe numirea penelistului Ludovic Orban în scaunul de vicepreşedinte al Camerei. Raportul Ridzi recomandă începerea urmăririi penale a acesteia pentru delapidare.

Mai multe articole despre:
vot Camera Deputaţilor PD-L Monica Iacob-Ridzi