MENIU

PD-L: Blaga va fi propus interimar ca vicepremier şi la Interne, dacă PSD îl nominalizează tot pe Nica

Foto: NewsIn
Flutur a spus că premierul aşteaptă ca, în intervalul de 24 de ore, PSD să vină cu un înlocuitor pentru Dan Nica.

Vicepreşedintele PD-L Gheorghe Flutur a spus, după şedinţa conducerii PD-L, că Vasile Blaga va fi propus să fie vicepremier interimar şi să asigure interimatul la Ministerul de Interne, dacă PSD îl va nominaliza tot pe Dan Nica pentru această funcţie.

"Categoric, da", a răspuns Flutur când a fost întrebat dacă Vasile Blaga va prelua, ca interimar, şi postul de vicepremier, în eventualitatea în care PSD îl va propune tot pe Nica.

Flutur a spus că premierul aşteaptă ca, în intervalul de 24 de ore, PSD să vină cu un înlocuitor pentru Dan Nica.

Gheorghe Flutur a elogiat expetiza lui Blaga pe domeniile administraţiei şi internelor, dar a precizat că se aşteaptă ca PSD să vină cu un înlocuitor pentru Dan Nica.

Purtătorul de cuvânt al PSD, Bogdan Niculescu Duvăz, a declarat, după şedinţa BPN al PSD, că social-democraţii îl susţin şi menţin sprijinul politic pentru Dan Nica şi aşteaptă ca premierul Emil Boc să revină asupra deciziei de a-l remania.

Duvăz a spus că cine îşi asumă un asemenea gest unilateral, de a schimba un ministru, înseamnă că a încălcat protocolul de colaborare pentru Guvern şi îşi asumă toate consecinţele. Emil Boc are 24 de ore să revină asupra deciziei, a mai spus Duvăz.