MENIU

PD-L acceptă dezbaterea tuturor propunerilor pe educaţie, dar să se respecte Pactul pentru Educaţie

Foto: NewsIn

Prim-vicepreşedintele PD-L Adriean Videanu a declarat, la finalul şedinţei Biroului Permanent Naţional, că partidul său acceptă luarea în dezbatere a tuturor pachetelor legislative din domeniul educaţiei, cu condiţia respectării Pactului Naţional pentru Educaţie.

Democrat-liberalii vor participa la dezbaterea iniţiată de preşedintele Camerei Deputaţilor Roberta Anastase, la care lideri politici şi societatea civilă sunt invitaţi să se pronunţe pe marginea a trei proiecte de reformă a educaţiei: pachetul elaborat de către MECI în timpul ministeriatului liberal al lui Cristian Adomniţei, Codul Educaţiei al Ecaterine Andronescu, precum şi pachetul de legi al Comisiei prezidenţiale conduse de fostul ministru Mircea Miclea.

"PD-L nu va respinge ideea dezbaterii celor trei pachete de legi plecând de la principiile acceptate deja în Pactul Naţional pentru Educaţie ce a fost semnat de toţi liderii partidelor parlamentare şi acceptat de către societatea civilă", a spus Videanu.

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Roberta Anastase, a transmis, prin intermediul unui comunicat de presă că organizează dezbaterea publică cu tema "Reforma structurală a societăţii româneşti. Modernizarea României prin educaţie" asupra "proiectelor care vizează legile educaţiei".  Potrivit comunicatului de presă, dezbaterea are loc la iniţiativa preşedintelui Camerei Deputaţilor, invitaţi fiind reprezentanţi ai autorităţilor publice, ai partidelor politice care au semnat Pactul pentru Educaţie, precum şi reprezentanţi ai sindicatelor, reprezentanti ai părinţilor, elevilor şi ai societăţii civile.

Premierul Emil Boc a declarat vineri că analizează "extrem de riguros" cele două propuneri de reformă în educaţie, Codul elaborat de ministrul Andronescu şi pachetul Comisiei prezidenţiale conduse de Mircea Miclea, şi că cele mai importante soluţii vor fi promovate prin asumarea răspunderii.