MENIU

PD-L a cerut PSD să nu folosească instituţiile statului în campania electorală

Foto: NewsIn

Vicepreşedintele PD-L Gheorghe Flutur a anunţat că partidul său a solicitat miniştrilor şi partenerilor de guvernare să nu utilizeze instituţiile statului în scop electoral, dând exemplul APIA, ai cărei angajaţi ar fi împărţit pliante împotriva şefului statului.

Subiectul a fost discutat în şedinţa de luni a conducerii PD-L. "Am dat aici un exemplu: Agenţia de Plăţi şi Intervenţii în Agricultură împărţea săptămâna trecută pliante împotriva preşedintelui Traian Băsescu în teritoriu. Acest exemplu l-am dat de la Suceava şi cerem miniştrilor şi partenerilor de guvernare să nu se folosească aceste instituţii ale statului în lupta politică şi să-şi vadă de problemele lor. Slavă Domnului, APIA trebuie să facă plăţi pentru ţărani, şi nu altceva", a declarat Flutur. El a susţinut că PD-L doreşte să prevină repetarea acestor incidente, acesta fiind rostul solicitării către aliaţii de la guvernare.

În altă ordine de idei, Flutur a spus că procesul de consultare a filialelor PD-L privind continuarea colaborării cu PSD nu a fost finalizat încă.

"S-au centralizat  39 de organizaţii, mai sunt şapte sau opt organizaţii care trebuie să-şi trimită punctul de vedere. În momentul în care le vom avea, vom face analiza finală. Întotdeauna când am făcut astfel de analize de etapă am încercat să mediem, să îmbunătăţim relaţiile din teritoriu. Din păcate, în teritoriu avem multe lucruri a ne spune ca reproşuri, însă acum suntem concentraţi pe reforma statului român", explicat vicepreşedintele PD-L.