MENIU

PC decide dacă merge cu PSD la europarlamentare în martie

Foto: NewsIn

PC va decide în luna martie dacă va merge pe o listă comună cu PSD la alegerile europarlamentare, a declarat miercuri preşedintele fondator al conservatorilor, Dan Voiculescu, la finalul unei reuniuni a Alianţei PSD+PC.

Fostul preşedinte al PC a spus că,la jumătatea lunii martie, conservatorii vor decide dacă merg cu PSD laeuroparlamentare şi a adăugat că ar dori să testeze la scrutinuldin iunie dacă mai există un electorat al lor.

"Trebuie să ne păstrăm oidentitate. Toate partidele mici au dispărut, a mai rămas PartidulConservator. Eu cred că partidele mari doresc, şi  poate n-ar fi rău sărămână două partide în România, cum ne-a arătat democraţia americanăc-ar fi bine, dar deocamdată mai credem în faptul că există unelectorat conservator în România şi vrem să ne lămurim dacă avemdreptate sau nu. Şi probabil că vom încerca să ne lămurim în luna iuniela alegerile europarlamentare, dar nu e o hotărâre luată. O vom lua lajumătatea lunii martie", a spus senatorul, la finalul unei întâlniriPSD-PC.

Deşi nici Mircea Geoană, nici Daniela Popa nu au menţionat nimic despreo listă comună, preşedintele PSD a spus că s-a  stabilit să existela nivelul secretariatului comun al Alianţei o pregătire de campanie.

"Obiectivul comun e ca la europarlamentare şi la prezidenţiale să putemsă înregistrăm o victorie electorală care să permită României şansaunui climat de stabilitate, de normalitate, de echilibru pentruperioada următoare. Am stabilit ca la nivelul secretariatului comun alAlianţei să existe o pregătire de campanie pentru maximizarea şanselornoastre la alegerile din 7 iunie", a declarat el. 

Mai multe articole despre:
alegeri PSD PC Dan Voiculescu europarlamentare