MENIU

Paul Le Guen, noul selecţioner al Camerunului

Foto: www.wldcup.com

Tehnicianul francez Paul Le Guen, care ultima dată a pregătit pe Paris Saint-Germain, va fi instalat pe banca tehnică a reprezentativei Camerunului, cu care va semna o înţelegere valabilă pe şase luni, informează cotidianul L'Equipe.

Fostul antrenor al lui Lyon şi Rangers va fi succesorul germanului Otto Pfister, demis de reprezentanţii federaţiei cameruneze în urmă cu o lună, din cauza rezultatelor dezamăgitoare.

Le Guen, în vârstă de 45 de ani, se va afla la prima sa experienţă ca selecţioner. Tehnicianului francez i s-a oferit un angajament pe şase luni, până la debutul Cupei Africii pe Naţiuni din 2010, având apoi posibilitatea prelungirii contractului în funcţie de rezultatele obţinute în noua sa funcţie.

Reprezentativa Camerunului ocupă ultimul loc în Grupa A din zona Africii, cu un singur punct acumulat după două meciuri disputate. Prima partidă oficială al lui Le Guen va fi cea de pe terenul liderului grupei, Gabon, naţională pregătită de fostul internaţional francez, Alain Giresse.

În preliminariile din zona Africii, doar prima clasată se califică direct la Cupa Mondială din 2010, în timp ce ocupantele poziţiilor 2 şi 3 au asigurată prezenţa la Cupa Africii pe Naţiuni de anul viitor.
Mai multe articole despre:
Camerun selecţioner Paul Le Guen