MENIU

Patru şcoli din oraşul bulgar Triavna, închise de teama gripei porcine

Foto: RTV

Gripa porcină a paralizat aproape în întregime oraşul montan Triavna, din Bulgaria, unde patru şcoli au fost închise, iar elevii acestora trimişi acasă.

Elevii au beneficiat de această vacanţă pe termen nelimitat, după ce 250 de colegi au rămas acasă la începutul săptămânii, deoarece prezentau simptome de contaminare cu virusul AH1N1.

"Directorul Şcolii Slavejkov m-a informat, la 22 octombrie, că 44% dintre copii prezintă simptomele gripei porcine", a declarat medicul Vladimir Pencikov.

Testele efectuate ulterior la Sofia au dovedit că cinci dintre copii au fost contaminaţi cu virusul gripei. Unii localnici se tem că boala se va răspândi, însă alţii au spus nu consideră gripa porcină drept un motiv mai serios de îngrijorare decât o gripă normală. "În fiecare an avem gripă - procină sau obişnuită - care este diferenţa? Nu ar trebui să fim atât de îngrijoraţi", a precizat un localnic.

De aceea, mulţi localnici, în special pensionarii, continuă să iasă din casă şi să se întâlnească.

Un bărbat în vârstă de 32 de ani a decedat din cauza gripei H1N1, la Sofia, după ce s-a îmbolnăvit de pneumonie şi nu a urmat un tratament medical. Acesta este cel de-al doilea deces anunţat în Bulgaria, provocat de gripă.