MENIU

Patru ofiţeri din IPJ Braşov vor fi cercetaţi de Comisia de Disciplină, în cazul Gorbunov

Foto: cobbsheriff.org

Patru ofiţeri din IPJ Braşov vor intra în Comisia de Disciplină şi riscă destituirea. Şeful IPJ Braşov, Constantin Arişanu, a fost trecut în rezervă începând cu 1 martie.

Arişanu a fost schimbat din funcţie la cerere, el declarând că reprezentanţii Comisiei nu au descoperit nimic care să îl învinuiască în cadrul acestei anchete.

Şeful Poliţiei Municipale, Ioan Dorel David, şeful Secţiei 4 de Poliţie, Dan Buleandră, şeful de la Investigaţii Criminale vor intra în Comisia de Disciplină. De asemenea, un ofiţer de la Serviciul Urmăriri a primit mustrare scrisă.

Aceste măsuri au fost luate după finalizarea anchetei privind modul în care poliţiştii braşoveni s-au descurcat în cazul Gorbunov.

Serghei Gorbunov a fost eliberat condiţionat pentru trei luni de zile, însă nu s-a mai întors în penitenciar.

Reamintim că două persoane au fost împuşcate, pe 29 ianuarie, şi o alta, rănită, în faţa unei case de schimb valutar din Braşov.

Serghei Gorbunov a fost reţinut de poliţişti, pe 31 ianuarie, împreună cu un alt bărbat - Adrian Marius Berceanu - cu care se afla la un supermarket din Braşov.

Berceanu a fost lăsat, însă, să plece de anchetatori, deoarece nu au găsit indicii care să dovedească faptul că ar fi luat parte la atac. 

Mai multe articole despre:
IPJ Braşov Serghei Gorbunov destituiri