MENIU

Patru angajaţi ai Serviciului Permise Auto Cluj sunt cercetaţi

Scandalurile permiselor eliberate fraudulos se ţin lanţ. Astăzi, ofiţerii DGA şi procurorii DNA Cluj au descins la domiciliile a zece persoane bănuite că fac parte dintr-o reţea de eliberare ilegală a carnetelor de şofer. 16 oameni au fost chemaţi la audieri, printre acestea aflându-se patru angajaţi ai Serviciului permise auto.

Percheziţiile au început în miez de noapte. Anchetatorii au verificat locuinţele a zece persoane dintre care şase lucrători la Seviciul de Permise Auto şi Înmatriculări.

Apartamentele angajaţilor suspecţi, dar şi sediul Serviciului de Permise auto au fost percheziţionate ore în şir. Oamenii legii cred că în ultimii trei ani mulţi şoferi au obţinut permisele de conducere pe bani.

Anchetatorii i-au supravegheat pe angajatii Serviciului de Permise si Înmatriculari timp de câteva săptămâni. Au fost făcute interceptări telefonice şi chiar şi un flagrant. Totul pentru a deconspira această reţea.

Anchetatorii n-au spus câţi suspecţi au în vizor.

"Din câte ştiţi, se desfăşoară o anchetă şi nu pot divulga anumite amănunte", a spus Dan Florian, şef Serviciul Înmatriculări, care a precizat totuşi că nicio persoană nu a fost reţinută.

După câteva ore de percheziţii de la sediul Serviciului Permise Auto au fost ridicaţi nouă saci cu documente şi trei calculatoare. Cel puţin patru angajaţi ai Serviciului, dintre care unul din conducerea instituţiei, sunt în atenţia anchetatorilor, de mai multe săptămâni.

Procurorii susţin că unii dintre angajaţii cereau bani pentru eliberarea permiselor auto. Din reţea făceau parte poliţişti, instructori auto, dar şi intermediari. Un permis era plătit chiar şi cu 5.000 de euro

Percheziţiile de la Cluj apar în plin scandal al permiselor de la Argeş. Prefectul de aici a descoperit că unele fişe medicale şi caziere judiciare aflate la dosar erau modificate. Până acum au fost verificate aproape 700 de dosare, însă prefectul nu a sesizat instanţa în niciunul din aceste cazuri.

Percheziţii au fost în urmă cu o săptămână şi la Seviciul de Permise auto din Sfântu Gheorghe. 19 persoane sunt cercetate pentru că ar fi eliberat ilegal permise şi certificate de înmatriculare.

Mai multe articole despre:
DNA Cluj audieri percheziţii DGA permise auto