MENIU

Patriciu: În cazul în care comunistul Băsescu ajunge preşedinte, am trece prin perioada cea mai neagră din ultimii 20 de ani

Dinu Patriciu

Dinu Patriciu a declarat, în cadrul emisiunii Ora de Foc, că varianta câştigătoare pentru România ar fi fost Crin Antonescu. În opinia omului de afaceri, România are nevoie de o majoritate care să asigure normalitatea acestei ţări.

\"În tinereţe, am fost obligat să învăţ marxism-leninism şi îmi aduc aminte că armele unui comunist erau calomnia, teoria conspiraţiei şi lupta de clasă. Acestea sunt şi armele acestui om care de formă a condmnat comunismul, pentru că este un comunist. Îşi închipuie, îşi contruieşte scenarii şi apoi le varsă în public cu un tupeu nemărginit. A pus cap la ca frânturi de adevăr ca să ajungă la aceste scenarii doar, doar, o impresiona electoratul\", a spus Dinu Patriciu, răspunzând la acuzele aduse de preşedintele Traian Băsescu conform cărora deciziile privind structura guvernului, programul de guvernare şi privatizările sunt decise la sediile firmelor \"mogulilor\".

Omul de afaceri a subliniat faptul că România are nevoie în acest moment de o majoritate stabilă.

\"Împotriva asocierii de acum nu pot să fiu pentru că sunt consecvent cu mine însumi. Încă din 2004, am spus că este singura soluţie raţională acest compormis istoric între social-democraţie şi liberalism pentru a guverna stabil această ţară într-o perioadă grea de tranziţie. Astăzi ne trebuie o majoritate care să asigure normalitatea acestei ţări pentru creşterea economică, v-o spun în calitate de mogul nenorocit ce mă aflu\", a spus Patriciu.

Patriciu a făcut şi o previziune sumbră legată de România: \"Dacă comunistul Traian Băsescu ajunge preşedintele României, am trece prin perioada cea mai neagră din ultimii 20 de ani. Am convingerea că acest lucru nu se va întâmpla\".

Dinu Patriciu a mai susţinut că varianta câştigătoare pentru România ar fi fost Crin Antonescu.

Traian Băsescu s-a declarat miercuri îngrijorat că deciziile privind structura guvernului, programul de guvernare şi privatizările sunt decise la sediile firmelor \"mogulilor\" şi că premierul propus de PSD şi PNL e ţjnut în afara deciziilor importante. Citeşte mai mult