MENIU

Paszkany a spus că procurorii DIICOT Cluj au încercat să-l discrediteze şi i-au hărţuit apropiaţii

Foto: NewsIn

Finanţatorul echipei CFR Cluj, Arpad Paszkany, a susţinut într-un comunicat de presă postat pe site-ul clubului, că procurorii ar fi încălcat legea făcând publice acuzaţiile la adresa sa înainte ca avocaţii să fie înştiinţaţi şi că i-ar fi "hărţuit apropiaţii" pentru a da declaraţii împotriva sa.

Patronul clubului CFR Cluj a declarat că procurorii DIICOT Cluj ar fi executat "ordinul unui grup economico-politic" în încercarea de a-l discredita mediatic. Arpad Paszkany a mai spus că persoanele care au lucrat la dosarul său s-ar afla "în strânsă legătură prin medii de familie sau apropiaţi care se află pe statul de plată al celor care au păgubit bugetul Consiliului Judeţean Cluj, fapte care fac obiectul unui dosar instrumentat de DNA sau mai rău, persoane cercetate în legătura cu anumite infracţiuni internaţionale".

De asemenea, Paskany îi acuză pe procurorii DIICOT Cluj că ar fi încălcat legea, pentru că au dat comunicate de presă privind acuzaţiile ce i se aduc, fără ca acestea să le fie prezentate mai întâi avocaţilor săi. Patronul CFR Cluj compară dosarul său cu "un castel de nisip" care, în opinia sa, "este înlocuit cu firimituri de minciuni, interpretări tendenţioase sau presupuneri" şi a spus că mai mulţi prieteni, apropiaţi sau angajaţi de-ai săi ar fi fost "hărţuiţi" pentru a da declaraţii care să poată fi folosite în susţinerea învinuirilor la adresa sa.

"În aceşti doi ani şi jumătate au fost hărţuiţi prietenii, apropiaţii şi angajaţii mei, precum şi persoane care nici nu mă cunosc personal, poate doar din presa scrisă sau televiziune, în încercarea de a le smulge câte un cuvânt sau o propoziţie, interpretabile ulterior, în susţinerea unor învinuiri fictive la adresa mea", spune Paszkany. 

Finanţatorul CFR Cluj mai arată că în ultimii 15 ani a făcut numeroase investiţii, construind clădiri, ridicând un stadion şi oferind sute de locuri de muncă, realizări care ar fi putut atrage invidia unora. "Am investit sute de milioane de euro şi dolari în România nu primind bani publici, ci plătind zeci de milioane impozite şi taxe. Pentru marea majoritate a populaţiei, aceste realizări generează sentimente de bucurie, satisfacţie şi recunoştinţă, iar pentru alţii, sentimente de invidie, ură şi frustrare din cauza propriilor incompetenţe. Nici măcar aceştia din urmă nu pot nega realizările mele, dar încearcă să distrugă imaginea mea publică", susţine Paszkany.Finanţatorul CFR Cluj încheie prin a spune că are în continuare încredere în justiţie, dar şi că momentul ales pentru a fi învinuit nu este "întâmplător".

Patronul CFR Cluj, Arpad Paszkany, a fost trimis în judecată, miercuri, 29 iulie, de DIICOT Cluj, pentru sprijinire a unui grup infracţional organizat, şantaj şi spălare de bani, în legătură cu activitatea trustului Gazeta.