MENIU

Paşapoartele biometrice s-au întos miercuri în plenul Senatului

Foto: siemens.ro

Paşapoartele biometrice s-au întors în plenul Senatului. Senatorii jurişti au reanalizat legea şi au ajuns la concluzia că numărul fatidic 666 nu există nici în paşapoartele biometrice, nici în codul de bare, motiv pentru care nu au adus nici o modificare actului normativ.

Mai mult, comisia juridică a descoperit că legea conţinea o prevedere care dă posibilitatea celor interesaţi să-şi procure un paşaport de tip vechi, valabil 12 luni.

Membrii comisiei au găsit însă alte cusururi acestei legi. Unul ar fi acela că paşapoartele biometrice sunt prea scumpe şi prea sofisticate pentru o ţară în care oamenii mai circulă cu căruţa pe autostradă. Introducerea paşapoartelor biometrice a stârnit nenumărate controverse.

Unele feţe bisericeşti au ridicat obiecţii privind cifra 666 din codul de bare. Altele au spus că se încalcă dreptul la intimitate. Până la urmă, Sfântul Sinod al Bisdericii Ortodoxe a spulberat legenda cifrei diavolului, dar a recomandat autorităţilor să ofere alternativa paşapoartelor de tip vechi.

Mai multe articole despre:
comisie Senat plen act normativ