MENIU

Pasajul Dârste de la intrarea în Braşov va fi dărâmat

Un localnic a câştigat în instanţă terenul de sub pasajul de la Dârste.
foto: RTV

În cinci zile, pasajul de la intrarea în Braşov de pe DN1 trebuie dărâmat. Asta deoarece un localnic a câştigat în instanţă terenul de sub pasajul de la Dârste. Hotărârea judecătorească precizează că terenul trebuie pus la dispoziţia proprietarului, iar primăria interpretează acest lucru ca o somaţie pentru dărâmarea podului.

Un braşovean a revendicat în instanţă 460 de metri pătraţi de teren, la marginea Braşovului. Exact pe parcela respectivă se află pilonii pasajul Dârste, pe DN1. Podul, care a costat 700.000 de lei, a fost ridicat în urmă cu 4 ani şi permite accesul în oraş dinspre Predeal, dar face şi legătura cu şoseaua de centură.

"Hotărârea tribunalului Braşov este irevocabilă. Aceasta înseamnă că nu mai există nicio cale de atac", a declarat Alina Mioc, purtător de cuvânt al Tribunalului Braşov.

"Au fost respinse, fără niciun fel de motivare, obiecţiunile la expertiză formulate de primărie", a explicat Nicolae Vrânceanu, avocatul Primăriei Braşov.

"Dacă vrem să-l demolăm, atunci să vină instanţa să-mi spună cum să-l demolez. Trebuie să fac altă licitaţie, să-mi dea Consiliul Local buget de demolare, pentru că acest lucru necesită sume foarte importante", spune primarul Braşovului, George Scripcaru. 

Proprietarul, Ladislau Vankay, se abţine să spună deocamdată dacă va permite trecerea pasajului pe terenul său. 

Primăria a primit din partea executorului judecătoresc somaţia ca, în cel mult cinci zile, să pună terenul la dispoziţia proprietarului. Prin locul respectiv mai trec şi conducta de gaze care alimentează oraşul Săcele, dar şi canalizarea Braşovului.