MENIU

Pasagerii francofoni ai unui avion irlandez, anunţaţi din greşeală că vor ateriza de urgenţă

Foto: NewsIn

Pasagerii francofoni ai unui zbor al companiei irlandeze Aer Lingus, cu destinaţia Paris, au intrat în panică atunci când au fost anunţaţi, din greşeală, că avionul va face o aterizare de urgenţă, a anunţat vineri o purtătoare de cuvânt a societăţii, citată de AFP.

La 20 de minute după decolarea de pe aeroportul din Dublin, un anunţ în engleză i-a invitat pe pasageri să se aşeze pe scaune şi să îşi pună centurile de siguranţă, din cauza unor turbulenţe. Însă mesajul preînregistrat în franceză a avertizat că va avea loc o aterizare de urgenţă.

Unul dintre pasageri a explicat pentru ziarul Irish Examiner că francezul care aţipise lângă el s-a trezit brusc, părând foarte speriat. "Mi-a tradus ce fusese spus. Mesajul, a spus el, era că trebuie să ne pregătim pentru o aterizare de urgenţă, indica amplasarea ieşirilor de urgenţă şi că trebuie să aşteptăm instrucţiunile pilotului", a povestit el.

"Cum erau şi turbulenţe, m-am îngrijorat şi eu. Femeia din spatele meu plângea", a adăugat pasagerul, precizând că toţi francezii intraseră în panică.
Abia după câteva minute echipajul şi-a dat seama de greşeală. "Au făcut un nou anunţ, cerându-i scuze pentru că au difuzat un mesaj incorect în franceză", a explicat pasagerul.

Purtătoarea de cuvânt a companiei aeriene a atribuit greşeală unei probleme la sistemul de anunţuri: "Am stabilit clar acest lucru şi ne-am cerut scuze pe lângă pasageri. Astfel de lucruri se produc foarte rar", a subliniat ea.
Circa 70 de pasageri se aflau la bordul aparatului Airbus A320, care zbura pe rus Dublin-Paris în data de 4 august.

Mai multe articole despre:
aterizare de urgenţă anunţ