MENIU

Pas greşit al Universităţii, pe teren propriu, după 1-1 cu "lanterna" Gloria Buzău

Foto: NewsIn

Universitatea Craiova şi Gloria Buzău au încheiat vineri la egalitate, scor 1-1, în prima partidă a etapei a 31-a a Ligii I. Mansour a deschis scorul pentru oaspeţi în minutul 39, iar F. Costea a egalat pentru Universitatea, în minutul 80.

Cu o echipă deja retrogradată în faţă, Universitatea a început în forţă meciul cu Gloria Buzău, în uvertura etapei a 31-a a Ligii I. Cu atât mai mult cu cât gazdele aveau nevoie neaparată de victorie, pentru a spera în continuare la Europa league, iar oaspeţii strânseseră după 30 de etape abia 9 puncte!

Tripleta ofensivă a juveţilor a dat recital în primele 10 minute, când starul Fl. Costea a ratat două ocazii mari. Mai întâi reia cu capul în plasa laterală, din 4 metri, din unghi, după o centrare a lui Wobay, apoi îl driblează pe Zimmermann, dar Mera scoate printr-o alunecare balonul care se îndrepta spre poarta goală. Meciul se calmează apoi, dar cel care e la un pas să-i ajute pe craioveni e chiar goolkeeper-ul Buzăului. Zimmermann scapă un balon printre picioare, la un şut al lui Wobay, însă revine şi reţine balonul. Spre finalul reprizei, şoc la Craiova. Mansour speculează un balon trimis greşit cu capul de Stoica, spre Bornescu, pune capul şi-l deviază puţin pe lângă goolkeeper-ul craiovean, ieşit la limita careului mare.  

1-0 la pauză pentru Gloria, iar oaspeţii intră la cabine în avantaj. Napoli riscă totul pe cartea atacului şi mai aruncă două vârfuri în teren în debutul reprizei secunde, pe Baird şi Mihai Costea, dar degeaba.  Mai mult, formula 4-2-4 propusă de italian este mai mult decât riscantă iar cei care sunt mai periculoşi sunt tot oaspeţii. Acelaşi Mansour mai punctează o dată în minutul 63, după o lovitură liberă executată de C. Ionescu, dar Mera, aflat în afara jocului, se interpune pe direcţia balonului şi-l atinge cu capul, deşi intra oricum în plasă. Golul este anulat corect pe motiv de offside.Două minute mai târziu, acelaşi senegalez scapă singur cu Bornescu, dar goolkeeper-ul Universităţii intervine decisiv, prin alunecare, la 25 de metri de poartă.

Florin Costea mai ratează o ocazie uriaşă, Napoli epuizează toţi atacanţii, după ce-l trimite pe teren şi pe N'Jock, dar Craiova nu găseşte ţinta. Când totul părea pierdut, Florin Costea îşi ia revanşa pentru ocaziile uriaşe ratate cu seninătate şi înscrie cu capul, din 4 metri, după o centrare excelentă a lui Wobay. Aceiaşi oameni puteau decide meciul, în prelungiri, dar Costea nu reia decât în plasa laterală, după o nouă centrare a jucătorului diin Sierra Leone.

Scor final 1-1, iar lanterna roşie pune o piedică uriaşă speranţelor Universităţii de a evolua în sezonul viitor în Europa League. Ultimele trei etape se anunţă de foc pentru juveţi, care vor juca cu Rapid, Steaua şi FC Vaslui! La finalul meciului de vineri cu Gloria, finanţatorul Universităţii, Adrian Mititelu, a anunţat că l-a demis pe antrenorul italian Nicolo Napoli.

CASETA TEHNICĂ: 

UNIVERSITATEA CRAIOVA - GLORIA BUZĂU 1-1 (Fl. Costea 80 / Mansour 39)

Universitatea Craiova: Bornescu - Bărboianu, D. Stoica, Şoavă, Rose, - Wobay, Barbu (N'Jock 74), Prepeliţă, Gângioveanu (M. Costea 46) - Fl. Costea, Dina (Baird 46). Antrenor: Nicolo Napoli.

Gloria Buzău: Zimmermann - Cojocnean, Diogo, Mera, Raţiu, Fl. Sandu (Bonfim 52) - Chiţu, Sanchez (Cl. Ionescu 46), Ad. Popa (Ademar 72), Poparadu - Mansour. Antrenor: Ion Balaur.

Cartonaşe galbene: Şoavă 58; Baird 78, Bărboianu 86 / Diogo 52, Ademar 76, Zimmermann 90+1

Arbitri: Marian Balaci - Ionel Popa, Radu Ghinguleac

Stadion: Ion Oblemenco; Spectatori: 3.000 

Citeşte aici comentariul LIVE TEXT al partidei