MENIU

Partidele europene se tem că oamenii nu se vor duce la vot

Foto: Realitatea TV

Partidele din Legislativul comunitar se tem că oamenii îi vor pedepsi prin absenţa la vot. Şi asta din cauza situaţiei economice grave cu care se confruntă toate cele 27 de ţări din Uniunea Europeană.

Irina e româncă şi lucrează de cinci ani în Spania. Ea şi-a exprimat neîncrederea în eficienţa Uniunii Europene chiar pe pagina de YouTube a Parlamentului European.

Foarte mulţi europeni spun că activităţile eurodeputaţilor la Bruxelles şi Strasbourg nu au impact asupra vieţii lor de zi cu zi. Acesta este şi motivul pentru care în Suedia, 58% dintre cei cu drept de vot nu se duc la urne, arată sondajele.

În Polonia, jumătate dintre cei cu drept la vot, nu vor merge la urne, potrivit sondajelor. 

Cel mai recent sondaj TNS realizat în luna mai, la cererea Parlamentului European, dă o doză de speranţă partidelor europene. Potrivit documentului, 43% din europeni se vor duce la vot, iar alţi 6% din cei aproximativ 27.000 de respondenţi spun că este \'\'foarte probabil\'\' să voteze. Sondajul estimează că prezenţa alegătorilor la vot va atinge cele mai mari niveluri în Grecia şi Irlanda, ambele cu 66%. Participarea la euroalegeri este estimată la 34% în Bulgaria şi la 30% în România. 

Mai multe articole despre:
Parlament European vot europeni eurodeputaţi