MENIU

Parlamentul german a lansat un concurs cu premii pentru votanţi

Foto: Realitatea Tv

De teama absenteismului la urne, instituţiile statului, ONG-urile şi partidele s-au aliat în a-i atrage pe germani în cabinele de vot, duminică. Bundestagul organizează un concurs cu tombolă pentru alegători, iar ONG-urile au creat un site unde germanii pot pune întrebări candidaţilor.

Partidele s-au inspirat din campania pe internet care l-a propulsat pe Barrack Obama la şefia Casei Albe. Principalii candidaţi, creştin-democrata Angela Merkel şi social-democratul Frank-Walter Steinmeier au bloguri şi conversează cu potenţialii alegători pe site-urile de socializare.

Ambii candidaţi sunt prezenţi pe Facebook. Merkel are 40.000 de prieteni, iar Steinmeier 20.000 de prieteni. Dar comunicarea este slab interactivă.

Este şi motivul pentru care "Parlamentarii sub lupă" , una din cele mai populare platforme de informare a creat un site special cu date despre candidaţi. Cât de activ a fost acesta ca parlamentar şi chiar şi pentru ce legi a votat în şedinţele Executivului. Alegătorul poate pune întrebări candidatului. Iar, răspunsul vine în cel mult trei zile.

În acest timp, germanii sunt ispitiţi să meargă la urne chiar de către Parlament, care a organizat şi un concurs cu premii.

"Am lansat un concurs, la care oamenii pot câştiga o cameră video şi desigur o călătorie la Berlin, în timpul căreia pot vizita Bundestagul", a declarat un reprezentant al Parlamentului.