MENIU

Parlamentarii cer lucruri trăznite

Foto: cotidianul.ro

Senatorul PNL Cristian Ţopescu vrea ca demnitarii supraponderali să renunţe la lift în favoarea scărilor, secretarul general al Camerei, Gheorghe Barbu ar interzice cumpărarea prânzului la pachet, iar şefa deputaţilor, Roberta Anastase e deranjată de cine stă în stânga ei.

Poate părea monotonă, dar activitatea zilnică a aleşilor noştri este colorată din când în când de preocupări frivole. Cel mai grăitor exemplu în acest sens este recenta gâlceavă dintre preşedinta şi vicepreşedintele Camerei Deputaţilor, Roberta Anastase şi Adrian Năstase, pornită de la ordinea aşezării pe scaune la masa de şedinţe a Biroului Permanent.

În timp ce pedelista a invocat că este bruiată de colegul de la PSD, Năstase a considerat că o intimidează intelectual. Şicana tipică mai degrabă pentru elevi de şcoală generală decât pentru al treilea om în stat şi vicepreşedintele Camerei Deputaţilor, a culminat cu replici tăioase. “Ceea ce o deranjează (n.red – pe Roberta Anastase) probabil, aşa mi-a zis cineva, e că aş putea să văd notiţele pe care i le fac consilierii cu ce să spună la fiecare dintre punctele de pe ordinea de zi.

Treaba cu mâncatul îi preocupă însă un pic cam mult pe demnitari, consideră senatorul liberal Cristian Ţopescu, celebru comentator sportiv. Într-o declaraţie făcută la Senat, Ţopescu propunea ca lifturile din clădirea Parlamentului să fie oprite o zi pe săptămână pentru colegii supraponderali care, potrivit observaţiei fostului comentator, aşteaptă ascensorul chiar şi pentru un etaj. Solicitarea lui Ţopescu mai are însă de aşteptat până să fie aplicată. 

Tot la categoria parlamentar comod se încadrează şi solicitarea udemeristului Marton Arpad care s-a plâns săptămana trecută Biroului Permanent al Camerei de faptul că parlamentarii care sosesc la aeroport merg prin ploaie pentru a ajunge la maşinile care îi transportă apoi spre Palatul Parlamentului sau spre hotel. Citeşte mai mult în Cotidianul