MENIU

Parchetul Capitalei dezminte implicarea procurorului Bălăşescu în dosarele Becali şi Geamănu

Foto: NewsIn

Parchetul de pe lângă Tribunalul Bucureşti neagă acuzaţiile lui Ioan Becali, care a spus la Realitatea TV că dosarul lui Gigi Becali ar fi fost un aranjament între procurorul Maximilian Bălăşescu de la această unitate de parchet şi interlopul Sandu Geamănu.

"Faţă de declaraţiile publice ale unor persoane, difuzate în mass - media, Parchetul de pe lângă Tribunalul Bucureşti face precizarea că domnul procuror Maximilian Bălăşescu nu a efectuat acte de urmărire penală nici în dosarul în care sunt cercetaţi inculpaţii Becali George, Zmărăndescu Cătălin Otto, Dediu Ştefan Fănuş, Dumitraşcu Nicolae, Beciu Dumitru, Geavela Marius Petrinel, şi nici în cel privitor la inculpatul Ilie Alexandru, zis " Sandu Geamănu", se arată într-un comunicat de presă remis sâmbătă agenţiei NewsIn de purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti, Oana Bălaşa.

"Nu e o reglare, este un aranjament între acest procuror Maximilian şi acest interlop, domnul Geamănu. Acest procuror a abuzat de postul pe care îl are şi a făcut ce a vrut. L-a lăsat pe Sandu Geamănu în libertate", a declarat Ioan Becali la Realitatea TV.

Recursul împotriva arestării lui Gigi Becali pentru sechestrarea unor persoane care i-ar fi furat maşina finanţatorului Stelei a avut loc luni, la Tribunalul Bucureşti.

Judecătoria Sectorului 1 şi-a motivat decizia de arestare a lui Becali şi a trimis, sâmbătă, dosarul la Tribunal.

Acuzat de săvârşirea a trei infracţiuni de lipsire de libertate în mod ilegal, Gigi Becali a fost arestat preventiv, vineri dimineaţă, de către magistraţii Judecătoriei Sectorului 1, însă decizia nu este definitivă.

Becali a fost reţinut de procurori, joi, 2 aprilie, la ora 13.00, potrivit Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti, împreună cu alte patru persoane, ulterior, fiind reţinut o a şasea persoană. Cea de-a şaptea persoană căutată de poliţişti nu a fost găsită, a declarat purtătorul de cuvânt al Poliţiei Capitalei, Christian Ciocan.