MENIU

Papa Benedict al XVI-lea le spune şomerilor să nu se descurajeze

Foto: romaninuk.net

Papa Benedict al XVI-lea le-a cerut duminică şomerilor să nu se descurajeze, în timpul slujbei pe care a oficiat-o la Romano Canavese, în provincia italiană Piemont, în apropiere de locul unde suveranul pontif îşi petrece vacanţa.

Suveranul pontif a salutat credincioşii cu ambele braţe ridicate, iar după rugăciune i-a binecuvântat cu mâna dreaptă.

"Ştiu că aici, în regiunea Ivrea, multe familii se confruntă cu dificultăţi economice din cauza lipsei locurilor de muncă", a declarat papa. El a amintit că a evocat această "problemă" şi în recenta sa enciclică intitulată Caritas in veritate. "Dragi prieteni, nu vă descurajaţi! (...) Providenţa îl ajută mereu pe cel care acţionează pentru bine şi caută dreptatea, îi ajută pe cei ce nu se gândesc numai la ei înşişi, ci şi la aceia care se află în situaţii mai dificile decât ei", le-a spus suveranul pontif credincioşilor.

Benedict al XVI-lea a fost operat vineri, în urma unei fracturi căpătate la încheietura mâinii drepte după ce a căzut în camera sa. El le-a mulţumit celor care s-au rugat pentru el după accident şi medicilor care l-au îngrijit. "Sperăm să avem succes la final", a conchis în glumă Benedict al XVI-lea, făcându-i  să râdă pe credincioşi, care l-au aplaudat.

Mai multe articole despre:
şomeri Papa Benedict al XVI-lea credinţă