MENIU

Panathinaikos - Dinamo 3-0 (FINAL). Fără minuni la Atena: Dinamo părăseşte Liga Europa

Onoarea câinilor ar putea fi salvată în capitala Greciei

Dinamo nu a mai reuşit nicio minune la Atena. Deşi au avut o evoluţie foarte bună în meciul din deplasare cu Panathinaikos, în care avea nevoie de victorie şi de cel puţin două goluri înscrise, \"câinii\" au pierdut la scor de neprezentare şi au ratat calificarea în 16-imile Ligii Europa.

PANATHINAIKOS - DINAMO 3-0

Componenţa echipelor:

Panathinaikos: Tzorvas - Vintra, Bjarsmir, Kante, Spiropoulos - Gilberto, Simao - Ninis (Leto 69), Karagounis (Katsouranis 56), Rukavina (Salpingidis 82) - Cisse. Antrenor: Nikos Nioplias.

Dinamo: Dolha - Molinero, Moţi, Tamaş, Zie Diabate - N\'Doye, D. Kone - Torje (Zicu 60), And. Cristea (Cl. Niculescu 67), Alexe (Adr. Cristea 46) - M. Niculae. Antrenor: Cornel Ţălnar.

Arbitri: Kevin Blom - Patrick Langkamp, Roger Geutjes - Richard Liesveld, Raymond van Meenen (toţi din Olanda).

Cele mai importante momente ale partidei:

Min. 90 Fluier final. Dinamo este eliminată din Liga Europa.

Min. 85 GOL Panathinaikos! Grecii speculează faptul că Dinamo neglijează apărarea şi pleacă pe contraatac, iar Cisse înscrie cu latul, din careu, pentru 3-0. Panathinaikos - Dinamo 3-0.

Min. 85 Tamaş se trezeşte cu mingea la picior în careul gazdelor, pasează în stânga la Niculescu, nemarcat, iar acesta şutează plasat, dar mingea este respinsă de pe linia porţii.

Pentru a se califica în 16-imile Europa League, Dinamo are nevoie de trei goluri.

Min. 80 GOL Panathinaikos! Cisse dublează avantajul gazdelor. Leto, talonat de Diabate centrează în faţa porţii, iar Cisse accelerează şi înscrie de la 6 metri. Panathinaikos - Dinamo 2-0.

Min. 76 Claudiu Niculescu ratează incredibil! Tamaş centrează în careu, Niculescu pleacă de la limita ofsaidului şi are prim-planul, dar pune latul la cinci metri şi mingea trece pe lângă poartă.

Min. 72 Lovitură liberă din poziţie bună pentru Dinamo, Niculescu este pe teren şi execută, dar nu îl poate surprinde pe Tsorvas.

Min. 66 Dinamo atacă în haită, Adrian Cristea prinde din nou un şut extraordinar, respins cu greu de Tsorvas de sub transversală.

Min. 63 Cisse ajunge primul la o minge, Moţi nu reuşeşte să-l blocheze, iar francezul a şutat periculos la poartă, dar Dolha a respins de la colţul scurt, în corner.

Min. 62 Adrian Cristea prinde şi el un şut bun de la distanţă, dar mingea ocoleşte spaţiul porţii.

Min. 62 Moţi joacă magistral şi îl hărţuieşte pe tot terenul pe Cisse, care nu mişcă în front. Fundaşul dinamovist i-a \"furat\" francezului o minge care ar fi putut da naştere unui contraatac fulger al gazdelor.

Min. 59 Tamaş urcă în atac şi are o execuţie extraordinară, un şut de la 22 de metri care trăzneşte transversala porţii lui Tsorvas.

Min. 58 Trei cornere consecutive la poarta lui Dinamo. În cele din urmă mingea ajunge la Dolha, care reţine cu emoţii, după ce era să scape din nou mingea, jenat de această dată de un coechipier.

Min. 58 Moţi este cel mai bun om din apărarea \"câinilor\". El îl blochează pe Cisse cu o intrare la limita regulamentului şi respinge în corner.

Min. 55 GOL Panathinaikos! Rukavina deschide scorul înscriind de la trei metri, după ce Dolha, uşor jenat de Cisse, a scăpat mingea la o centrare de pe dreapta. Panathinaikos - Dinamo 1-0. Dinamo trebuie să marcheze de două ori şi să nu mai primească niciun gol pentru a se califica.

Suporterii lui Panathinaikos au dat drumul unui adevărat spectacol pirotehnic în tribune. Dinamo este susţinută la Atena de aproximativ 150 de suporteri.

Min. 46 S-a reluat jocul la Atena. \"Câinii\" mai au 45 de minute pentru a marca cele două goluri care i-ar putea aduce calificarea. Terenul este însă unul foarte greu şi va îngreuna misiunea ambelor echipe.

Min. 45+1 Pauză.

Min. 45+1 Dinamo încheie repriza în atac şi îşi trece în cont o mare ocazie, prin Marius Niculae, al cărui şut din unghi, la colţul scurt, este respins în corner de Tsorvas. Lovitura de colţ nu este însă speculată de dinamovişti.

Min. 37 Ninis trage din cădere de la marginea careului, după o fază creată de Rukavina, dar mingea trece puţin alături. Dinamo are şi noroc.

Min 36 Ocazie uriaşă pentru \"câini\"! Dinamo obţine o lovitură liberă de la 25 de metri. Tamaş preferă o schemă în locul unui şut la poartă, îi pasează lui Marius Niculae, care centrează în faţa porţii pentru N\'Doye, senegalezul reia cu capul, dar mingea loveşte transversala.

Min. 34 Gilberto găseşte un culoar spre poarta lui Dolha, intră periculos în careu, dar portarul \"câinilor\" se aruncă la picioarele sale şi respinge în corner. Lovitura de colţ rămâne fără rezultat.

Min. 32 Tamaş şutează de la distanţă, iar Tsorvas respinge de lângă bară, cu mare dificultate.

Min. 24 Cisse este angajat în adâncime, sprintează spre poarta lui Dolha, dar goalkeeper-ul dinamovist plonjează la picioarele francezului şi respinge în lateral, chiar cu preţul unei accidentări, el fiind călcat pe mână.

Min. 20 Djibril Cisse scapă pe stânga spre poarta lui Dolha, şutează periculos, dar din fericire pentru Dinamo doar în plasa laterală.

Min. 15 Dinamo nu reuşeşte să se apropie periculos de poarta lui Tzorvas.

Min. 11 Ninis este găsit nemarcat în careul dinamovist şi şutează periculos, spre colţul lung, dar Moţi apare de nicăieri în calea balonului şi respinge în corner. Lovitura de colţ nu este speculată de greci, iar Dinamo pleacă pe contraatac, însă faza se stinge.

Min. 6 Şansă mare pentru Panathinaikos. Tamaş pierde o minge la marginea careului, Karagounis profită şi pătrunde spre poarta lui Dolha, dar Moţi este atent şi îl deposedează pe grec.

Min. 2 Andrei Cristea are prima ocazie a meciului, însă şutul său din unghi este respins în corner de Tzorvas.

Min. 1 A început meciul.

Speranţa câinilor lui Ţălnar atârnă de un fir de aţă înaintea partidei de miercuri cu Panathinaikos Atena: doar o victorie le permite dinamoviştilor să spere la primăvara Europeană. Ei au nevoie să marcheze cel puţin două goluri şi de victorie pentru a accede în 16-imi.