MENIU

Până la 60% dintre apeluri au fost respinse, în perioada imediat următoare cutremurului

Foto: mpinteractiv.ro

ANCOM a constatat în urma controlului efectuat, că nu s-au produs întreruperi ale funcţionării reţelelor de telefonie după cutremurul de sâmbătă, dar congestiile semnificative de trafic au dus al respingerea a 60% dintre apelurile iniţiate, a anunţat ANCOM.

"Din datele analizate de Autoritate reiese că primii trei operatori de telefonie din România, respectiv Orange, Vodafone şi Cosmote au înregistrat un număr mediu dublu de convorbiri efectuate în interval de o oră după producerea cutremurului faţă de intervalul de o oră anterior şi un număr de intenţii de efectuare de apeluri de 3 până la de 10 ori mai mare în aceleaşi perioade.

În cazul reţelelor de telefonie fixă nu s-au înregistrat congestii de trafic, cu excepţia centralelor de tranzit ale Romtelecom din Bucureşti, Bacău şi Galaţi unde depăşirea medie a capacităţii centralelor a fost între 10% şi 16%.

Romtelecom a înregistrat un număr triplu de convorbiri efectuate cu succes în interval de o oră după producerea cutremurului faţă de intervalul de o oră anterior, iar UPC şi Telemobil au înregistrat un număr mediu dublu de convorbiri efectuate", se arată în comunicatul Autorităţii Naţionale pentru Administrare şi Reglementare în Comunicaţii (ANCOM).

Potrivit sursei citate, zonele din România unde s-au înregistrat cele mai multe încercări de efectuare de apeluri au fost Bucureşti, centrul Munteniei, Dobrogea şi Moldova. Acestea au fost zonele în care seismul s-a resimţit cel mai puternic.

"Unele convorbiri aflate în desfăşurare la momentul declanşării cutremurului s-au întrerupt. Acest lucru a fost cauzat de faptul că, în timpul cutremurului, unele legături radio s-au întrerupt din cauza balansului echipamentelor, dar au revenit la normal după seism. Majoritatea dificultăţilor întâmpinate de utilizatorii care încercau să dea telefon s-au produs în prima oră după cutremur şi au fost cauzate de congestiile masive înregistrate în cazul telefoniei mobile", a declarat preşedintele ANCOM, Cătălin Marinescu.

În privinţa numărului de urgenţă 112, apelurile transmise către operatorul numărului 112 au crescut cu 50% în intervalul de o oră după producerea cutremurului faţă de intervalul de o oră anterior.

 

Mai multe articole despre:
cutremur control apeluri ANCOM