MENIU

Paleologu: Cathedral Plaza nu se construia fără insistenţele Arhiepiscopului Ioan Robu

Foto: mpinteractiv.ro

Ministrul Culturii, Theodor Paleologu, a declarat că instituţia pe care o conduce are o culpă acumulată în timp, ca urmare a cedării la presiuni. Cel mai relevant exemplu este Cathedral Plaza, a cărei construire nu ar fi fost posibilă fără insistenţele Arhiepiscopului Ioan Robu.

Demnitarul reaminteşte astfel că, în mandatul de ministru al lui Ion Caramitru, Arhiepiscopul insista pentru construirea clădirii de lângă Catedrala "Sf. Iosif", iar acum cere cu aceeaşi insistenţă dărâmarea ei. Paleologu mai spune că nu înţelege atitudinea unui om care a semnat acordul de construire şi care acum aruncă piatra în actualul ministru al Culturii.

"La vremea când se decidea avizul de construire a clădirii, eu eram la studii. Arhiepiscopul a semnat acordul de construire, într-o scrisoare adresată ministrului Culturii de atunci, Ion Caramitru. Asta, însă, nu absolvă statul de responsabilitate", a explicat Paleologu.

Theodor Palelologu mai spune că, în calitate de ministru, îşi asumă misiunea de a nu pleca urechea nici la ceea ce solicită prelaţii, nici investitorii, nici politicienii. 
Mai multe articole despre:
Cathedral Plaza Paleologu