MENIU

Ovidiu Ioaniţoaia: Craiova furată

Ovidiu Ioaniţoaia

De ce nu acceptă CFR Cluj arbitri străini la întîlnirea de la Vaslui?!

Oricît am păstra măsura, arbitrajul “sfertului” 
de Cupă dintre Universitatea Craiova şi CFR Cluj trebuie considerat ruşinos, un jaf. Principala vină pentru eliminarea gazdelor o poartă asistenţii R. Ghinguleac şi B. Velicu. Semnalizînd un ofsaid imaginar 
la Fl. Costea, primul i-a anulat Craiovei un gol perfect regulamentar, în timp ce al doilea a validat golul înscris de CFR, în ciuda faptului că Traore, aflat pe direcţia mingii şutate de Dubarbier şi în ofsaid, a influenţat clar faza. Mascîndu-l pe portarul Lung jr. , ivorianul l-a indus în eroare şi, implicit, i-a întîrziat plonjonul.

Evident, “centralului” Al. Tudor nu i se pot imputa erorile de începători ale colegilor de la linie. Surprinzător însă, şi purtătorul ecusonului FIFA a comis numeroase greşeli, cîteva mărunte, dar şi una gravă. S-a grăbit să-l elimine pe Traore în minutul 30, interpretînd cu exagerată asprime intervenţia acestuia asupra fundaşului Mitchell. 
Într-adevăr, atacantul clujean l-a lovit cu palma în faţă pe apărătorul Universităţii şi l-a umplut de sînge, însă a lăsat impresia c-ar fi vrut mai degrabă să se protejeze decît să lovească. Decizia corectă ar fi fost doar cartonaş galben.

 

Citeşte mai mult

Mai multe articole despre:
FIFA CFR Cluj Universitatea Craiova arbitri ofsaid