MENIU

Orban: Băsescu trebuie să înceapă concedierile cu cel care se face că joacă rolul de premier al României

Foto: wordpress.com

Prim-vicepreşedintele PNL, Ludovic Orban, a criticat oportunitatea reducerii personalului din sectorul bugetar cu 20%, idee avansată de şeful statului, recomandându-i lui Băsescu să înceapă concedierile cu "primul client politic al Domniei-Sale, cel care se face că joacă rolul de premier al României".

"Dacă vrea să facă un adevărat serviciu românilor, Traian Băsescu ar trebui să-l concedieze pe primul client politic al Domniei-Sale, cel care se face că joacă rolul de premier al României", a spus Orban, recomandându-i lui Traian Băsescu să înceapă concedierile cu miniştrii şi cu personalul Administraţiei Prezidenţiale.

Orban a apreciat că declaraţiile de joi ale preşedintelui Băsescu au un caracter electoral şi arată eşecul politicilor economice implementate de guvernul Boc. "În loc să spună aceste lucruri într-o şedinţă de Guvern sau să-l cheme pe premier la Cotroceni, a preferat să se ducă la radio şi să fixeze un obiectiv absolut prostesc Guvernului. Băsescu recunoaşte eşecul Guvernului în îndeplinirea obiectivului anunţat în ianuarie, anume reducerea cu 20% a costurilor din admnistraţia centrală", a spus Orban.

În ceea ce priveşte reducerea personalului din sectorul bugetar, Orban a cerut concedierea clientelei politice a actualei guvernări care s-ar fi instalat în ministere şi în instituţiile guvernamentale.

"Dacă tot vor să facă reduceri de cheltuieli, Geoană şi Boc să înceapă cu concedierea clientelei politice, extrem de numeroasă şi bugetofagă. Îi solicit lui Băsescu să concedieze miniştri. Avem ministere ce nu au nici o logică de a exista: Ministerul Tineretului şi Sportului, Ministerul IMM-urilor, Ministerul Turismului şi Ministerul Comunicaţiilor", a spus Orban.

Liberalul a adăugat că, în cadrul unor ministere, cum ar fi cel al Turismului şi Transporturilor, secretarii şi subsecretarii de stat nu au în subordine decât propriile cabinete, lucru ce face inutile funcţiile lor. De asemenea, Orban este nemulţumit de amplificarea organigramei Adminstraţiei Prezidenţiale: de la 2, la 9 consilieri prezidenţiali şi de la 8, la 14 consilieri de stat.

În aceste circumstanţe, se impune, susţine Orban, o analiză pentru fiecare instituţie în legătură cu reducerea personalului, nu o scădere globală cu 20%.

Guvernul trebuie să reducă cu 20% numărul angajaţilor din administraţia de stat, a declarat, joi, preşedintele Traian Băsescu, argumentând că soluţia pentru reducerea cheltuielilor nu este diminuarea veniturilor salariale, deoarece tăierea sporurilor poate fi contestată în justiţie.

Citeşte şi...