MENIU

Oraşul Mizil alocă 776.000 euro pentru colectarea deşeurilor în mod selectiv

Foto: wordpress.com

Campania de informare din cadrul proiectului "Eco - Sistem Mizil pentru implementarea unui sistem eficient de gestionare a deşeurilor municipale şi asimilate" a luat sfârşit joi, urmând ca acesta să fie implementat printr-un proiect finanţat din fonduri PHARE în valoare de peste 776.000 de euro.

Campania de informare a fost demarată în luna noiembrie 2008, aceasta finalizându-se joi cu un studiu la nivelul populaţiei din cele două localităţi partenere - Mizil şi Baba Ana, menit să stabilească nivelul de informare si implicare pe care cetăţenii l-au obţinut în ceea ce priveşte protecţia mediului înconjurător şi colectarea selectivă a deşeurilor. 

Finanţarea proiectului este asigurată de programul Phare CES 2005 "Schema de investiţii pentru sprijinirea iniţiativelor sectorului public în sectoarele prioritare de mediu".

Valoarea proiectului se ridică la peste 776.000 de euro, din care 90% provin din fonduri PHARE, iar 10% din bugetul oraşului Mizil. Prin implementarea proiectului, deşeurile vor fi colectate selectiv.

Astfel, populaţia va depozita gunoiul în două tipuri de pubele: cele pentru deşeuri compostabile, care pot fi transformate în îngrăşământ prin fermentaţie lentă - cum ar fi resturile alimentare şi cele pentru restul deşeurilor, cum ar fi plasticul, sticla sau metalul. Şi firmele vor colecta separat, pe 4 categorii: hârtie, plastic, sticlă şi alte deşeuri, cum ar fi resturile alimentare.

Printre obiectivele programului se numără şi reducerea cantităţii de deşeuri depozitate în locuri neamenajate.