MENIU

Oprescu îşi face campanie la Papă

Foto: NewsIN

Primarul general Sorin Oprescu va fi primit, astăzi, în audienţă la Papa Benedict al XVI-lea, după ce recent a dat o dispoziţie de sistare a lucrărilor de la Cathedral Plaza, construcţie ce se ridică în apropierea Catedralei Romano-Catolice din Capitală.

Sorin Oprescu îşi ia alianţi divini în lupta pentru Cotroceni. După ce recent, primarul general al Capitalei, candidat la preşedinţie, a anunţat că a somat firma Millenium Building Development SRL să sisteze lucrările la Cathedral Plaza, pentru că autorizaţia de construcţie eliberată de Primăria sectorului 1 a expirat pe 14 iunie, astăzi acesta va fi primit în audienţă de Papa Benedicct al XVI-lea, potrivit unor surse din staff-ul de campanie citate de NewsIN.

De altfel reacţia edilului general a fost lăudată de reprezentanţii Bisericii Catolice la Bucureşti.

Proiectul de construcţie a Cathedral Plaza a început în 1998 pentru o clădire de doar 17 metri, care ulterior a ajuns la 75 de metri, având 19 etaje, parter şi patru niveluri subterane. Începând cu 2001, Arhiepiscopia Romano-Catolică Bucureşti a trimis numeroase scrisori şi a făcut diverse sesizări către organele în măsură să oprească această construcţie.