MENIU

Oprescu, campanie electorală sub ferestrele Papei

Foto: NewsIN

Prezidenţiabilul din fruntea Capitalei a fost primit miercuri în audienţă de Papa Benedict al XVI-lea. La ieşire s-a declarat plin de emoţie şi a dat-o rapid pe discursuri politice.

Sorin Oprescu a lăsat pentru o zi campania electorală din ţară pentru puţin PR divin. Nu oriunde, ci tocmai la Vatican, în faţa Papei Benedict al XVI-lea, care l-a primit în audienţă, după ce recent edilul Capitalei, intrat în cursa prezidenţială, a luat apărarea reprezentanţilor Bisericii Catolice în râzboiul dus cu dezvoltatorii proiectului Cathedral Plaza ce se construieşte în coasta Catedralei Sf. Iosif.

La ieşire, şi-a pus în piept binecuvântarea Papei şi a trecut la a se autoomagia. "Sunt emoţionat fiindcă m-am aflat faţă în faţă cu un simbol al lumii creştine. Şi, mai ales, fiindcă o astfel de personalitate m-a chemat să mă felicite. Binecuvântarea sa m-a încurajat. Mă bucură că acţiunea mea e considerată utilă şi că a avut ecou până la Vatican. Dar mă intristează faptul că din România ajung aici asemenea ştiri despre cum e încălcată legea şi e nevoie de eforturi majore pentru ca ea să fie repusă în drepturi. Gestul meu de impunere a legii este considerat unul excepţional, ieşit din comun. Iar asta spune multe despre anormalitatea din societatea noastră”, a declarat Oprescu, potrivit unui comunicat al staff-ului său de campanie.

A continuat apoi cu nişte reverenţe la adresa credincioşilor catolici: "Nedreptate s-a făcut Bisericii Catolice, Catedralei Sfântul Iosif şi mai ales bucureştenilor prin agresarea spaţiului public. Nu mai vorbesc de sfidarea legii monumentelor, a spaţiului de protecţie, a normelor urbanistice şi de trafic, ci de o bucăţică din inima Bucureştiului care a fost frântă, cum bucăţi din România au fost frânte şi pierdute".