MENIU

Oprah Winfrey nu e afectată de criza financiară, potrivit Forbes

Foto: timeinc.net

Celebra prezentatoare americană Oprah Winfrey pare să fie singura a cărei avere nu a scăzut în 2008, din cauza crizei financiare, aşa cum s-a întâmplat cu averile celor mai mulţi miliardarilor din clasamentul lansat de revista americană Forbes.

Deşi poate nu au vieţi perfecte, câteva dintre cele 73 de femei din topul Forbes al miliardarilor de anul acesta au calităţi demne de admirat, câteva dintre ele ajungând în top doar datorită muncii lor şi nu prin moşteniri.

Cea mai faimoasă dintre ele este Oprah Winfrey, al cărui statut în ochii publicului continuă să crească, în timp ce orice obiect care îi poartă numele se transformă în bani.

Cu o avere egală cu cea de anul trecut, 2,7 miliarde de dolari, Oprah continuă să dea bani programelor filantropice, iar generozitatea sa a adus-o recent în topul Forbes al celor mai generoase celebrităţi americane.

În acelaşi top se află fosta şefă a eBay, Meg Whitman, creatoarea personajului Harry Potter, J.K. Rowling, italianca Giuliana Benetton, Shari Arison, cea mai bogată femeie din Israel în prezent.

În lume au mai rămas 793 de miliardari, în timp ce anul trecut erau 1.125.