MENIU

OMV Petrom va disponibiliza 3.000 de salariaţi

Foto: NewsIn
D. Pârvan: "Avem o înştiinţare din partea Petrom care ne spune că va disponibiliza, până la 1 februarie, la nivel naţional 3000 de persoane."

OMV Petrom va disponibiliza 3.000 de salariaţi. Decizia a fost anunţată de companie la Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă Prahova. 2.700 dintre cei disponibilizaţi sunt din sectorul de explorare şi producţie, iar 300 în sectorul de rafinare, urmând ca persoanele concediate să beneficieze de plăţi compensatorii, au declarat pentru NewsIn surse din cadrul companiei.

Disponibilizările, notificate la Forţele de Muncă, vor avea loc la nivel naţional. Purtătorul de cuvânt al agenţiei, Dragoş Pârvan a declarat că, pe lângă Petrom, alte 23 de firme prahovene vor da afară în următoarele două luni alţi 3.000 de salariaţi.

Ritmul în care oamenii sunt disponibilizaţi este de-a dreptul alarmant. Majoritatea celor care au anunţat concedieri pun pe liber cel puţin jumătate din salariaţi, dacă nu chiar trei sferturi din personal, a precizat Pârvan, În ultima săptămână, şapte firme au făcut astfel de notificări", a adăugat purtătorul de cuvânt al Agenţiei Judeţeane pentru Ocuparea Forţei de Muncă Prahova. 

"OMV Petrom ne-a înştiinţat că vor avea loc concedieri colective. Este vorba de 3.000 de angajaţi ce vor fi disponibilizaţi începând cu 1 februarie, dar nu a specificat zonele, doar că angajaţii sunt din toată ţara", a declarat pentru The Money Channel Dragoş Pârvan, purtător de cuvânt AJOFM Prahova.

Citeşte mai mult
Mai multe articole despre:
salariaţi disponibilizări OMV Petrom