MENIU

OMS a anunţat că virusul H1N1 a fost semnalat până acum în 21 de state

Foto: RTV

Gripa porcină se extinde. Virusul H1N1 a fost semnalat până acum în 21 de state. Pe listă a apărut şi Portugalia, care a confirmat un prim caz. Potrivit Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii, numărul bolnavilor de gripă porcină se apropie de 1.200.

Numărul victimelor virusului H1N1 a ajuns în Mexic la 26, iar cel al cazurilor confirmate de contaminare este de 776. În acelaşi timp, autorităţile mexicane au coborât nivelul alertei de pandemie şi au anunţat redeschiderea universităţilor, localurilor şi a bibliotecilor publice în cursul acestei săptămâni.

În America au fost înregistrate 286 de cazuri în 36 dintre cele 50 de state. Casa Albă a anunţat că nu va renunţa la vigilenţă în pofida semnalelor pozitive care arată că maladia este mai puţin periculoasă decât s-a estimat iniţial. Preşedintele Barack Obama a promis că Administraţia de la Washington va conclucra cu Mexicul în lupta împotriva maladiei.

În Canada, numărul cazurilor de contaminare a urcat la 140, dintre care unul grav. Este vorba despre o fetiţă din provincia Albert, care a fost internată la terapie intensivă într-un spital din oraşul Edmonton.

În Spania, ţara europeană cel mai greu lovită de gripa porcină, bilanţul persoanelor contaminate a ajuns la 57. În Marea Britanie numărul bolbavilor este de 27, iar în Franţa s-a ajuns la 4 cazuri. Autorităţile chineze au internat în stare de carantină într-un hotel din Hong Kong nu mai puţin de 350 de persoane, dintre care 20 de canadieni şi circa 70 de mexicani. 

Mai multe articole despre:
Portugalia bilanţ OMS gripă porcină