MENIU

Olimpicii români au avut un mare succes la Olimpiada Internaţională Tuymaada

Foto: calificativ.ro

Au adus acasă unsprezece medalii, şapte de aur şi patru de argint, au trecut prin două zile de emoţii pe măsura unui concurs internaţional şi văd lumea în axiome, calcule matematice şi principii fizice. Vorbim despre elevii români, olimpici "de profesie", adolescenţi în timpul liber, care au participat în luna iulie la o nouă ediţie a Olimpiadei Internaţionale Tuymaada din Yakuţia, Federaţia Rusă.

Matematică, Fizică, Chimie şi Informatică, toate cu un singur numitor comun: performanţa. Lotul olimpic al României a arătat şi anul acesta că performanţa nu este o necunoscută în ecuaţia unui concurs, ba, dimpotrivă, este instrumentul la îndemână pentru rezultate de excepţie.

"Să ştiţi că ei se ţin după noi, elevii se ţin după noi pentru că dacă nu ar exista această colaborare, această comunicare mutuală nu s-ar putea face nimic", a declarat Silvia Moraru, director al Colegiul Tudor Vianu. Pentru cei mai mulţi, adolescenţi cu "hobby-uri" exacte, fizica sau informatica reprezintă o alegere încă de pe acum.

"Cred că înseamnă oarecum multă curiozitate, să fii curios să-ţi pui întrebări şi să vrei să găseşti cât mai multe răspunsuri la ele şi la lucrurile care te înconjoară", a explicat Cristina Anastase, elevă care a obţinut o medalie de argint la Chimie. După o vară aproape de muncă s-au întors acasă, în vacanţă, pentru încă puţină ştiinţă exactă.
Mai multe articole despre:
succes studiu matematică olimpici chimie