MENIU

Olimpicii orădeni răsplătiţi cu o excursie la Viena

<descriere>

Elevii cu rezultate deosebite la olimpiadele naţionale vor petrece două zile în capitala Austriei în perioada 30 noiembrie- 1 decembrie. Cei 47 de elevi olimpici vor fi însoţiţi în excursie de trei profesori.

Primul popas îl vor face la Budapesta, unde se vor plimba timp de două ore cu un vaporaş pe Dunăre, pentru a admira bijuteriile arhitecturale ale oraşului (Palatul Parlamentului, Insula Margareta, Podul cu Lanţuri, etc).

Elevii olimpici vor face apoi următoarea oprire la Viena, unde vor vizita faimoasa Operă de Stat şi vor asista la celebra piesă de balet \"Lacul Lebedelor\" de Tschaikowski.

În cea de-a doua zi a excursiei, olimpicii vor vizita vestigiile Imperiului Habsburgic şi grădinile imperiale ale Palatului Schonbrunn, unul dintre cele mai importante monumente din Austria, intrat în patrimoniul UNESCO.

Elevii vor face apoi un tur panoramic cu autocarul al Ringului Vienez: Opera, Muzeul de Artă, Muzeul de Istorie, Parlamentul, Primăria, Universitatea.

Spre finalul excursiei, olimpicii vor vizita Piaţa de Crăciun a Vienei, situată în faţa Primăriei din Viena, unde vor putea face cumpărături specifice sărbătorilor de iarnă.

Mai multe articole despre:
profesori excursie premiaţi olimpici Viena