MENIU

Olga Tudorache a împlinit duminică vârsta de 80 de ani

Foto: http://farm4.static.flickr.com/3033/2421196691_6da411c41b.jpg?v=1208468380

Duminică este aniversarea unei doamne a teatrului românesc. Olga Tudorache a împlinit 80 de ani. O personalitate grandioasă, dominatoare care şi duminică ne va ţine sub vraja ei, de pe scenă.

Olga Tudorache a jucat în tragediile Shakespeariene, în comediile lui Moliere, a făcut săli pline cu piesele lui Bernard Shaw sau Cehov. A jucat în peste 52 de roluri pe scenă şi în 22 de filme, dar pentru mulţi ea va fi imaginea Vitoriei Lipan din Baltagul, a Antigonei sau a Beatricei din "Efectul Razelor Gamma asupra Anemonelor."

"Să nu îmi uraţi succes. Am scris şi pe oglindă, şi pe uşa cabinei, şi pe pereţi.... Noi, la teatru, pe vremuri, ne uram doar "merde"!

"Noiembrie", "Peşte cu mazăre" şi "Portretul doamnei T" sunt trei piese scrise special pentru Olga Tudorache de Ana-Maria Bamberger. "Portretul doamnei T" este o piesă cu şi despre Olga Tudorache. Cu atât mai interesantă cu cât Olga Tudorache a refuzat să dea interviuri. "Cine vrea să afle ceva despre mine, să vină la teatru să mă vadă jucând."

Olga Tudorache a avut şi şansa de a deveni mamă în urma unei iubiri ca-n filme. Actorul Cristea Avram a fost bărbatul frumos şi talentat care i-a adus Olgăi Tudorache împlinirea vieţii sale.

Mai multe articole despre:
teatru aniversare zi de naştere olga tudorache