MENIU

Oftalmologul care i-a pus lui Serghei Gorbunov diagnosticul de glaucom este cercetat

Foto: don.co.uk

Conducerea spitalului nr. 2 din Craiova a deschis o anchetă împotriva medicului oftalmolog Carmen Marin.

Medicul care i-a pus lui Serghei Gorbunov diagnosticul de glaucom este cercetat administrativ. Conducerea Spitalului nr. 2 din Craiova s-a autosesizat în acest caz.

Medicul Carmen Marin a cerut răgaz de 24 de ore, ca să consulte un avocat.

Pe de altă parte, vicepreşedinte Colegiul Medicilor Dolj, Viorela Enăchescu, a declarat că nu există motive pentru Colegiul Medicilor din Dolj să înceapă o anchetă împotriva lui Carmen Marin.

Oftalmologul Carmen Marin a povestit ziariştilor, într-o conferinţă de presă, că în urma consultului i-a pus lui Gorbunov diagnosticul de glaucom, dar că nu i-a recomandat pacientului o intervenţie chirurgicală de urgenţă.
"Când vine la mine la consultaţie, eu nu ştiu că el cere să fie eliberat sau ajunge la medicină legală. Acest diagnostic, ca şi crizele de subatac de gaucom, nu necesită, în primul rând, ieşirea", a declarat medicul oftalmolog Carmen Marin.

Cu diagnosticul dat de oftalmolog, Gorbunov s-a adresat Penitenciarului care a convocat o comisie de examinare din care au făcut parte medicul Carmen Marin, medicul Claudiu Ţolescu, de la Institutul de Medicină Legală (IML) din Craiova, şi Leontin Braşoveanu, de la Administraţia Naţională a Penitenciarelor (ANP). Gorbunov a fost examinat în două rânduri, întocmindu-se în cazul lui două rapoarte, la 4 decembrie 2007 şi la 25 februarie 2008.

Astfel, în raportul comisiei, medicii recomandau ori internarea acestuia sub pază pentru operaţie, ori eliberarea pentru două-trei luni.

Documentul a ajuns în februarie 2008 la dosarul depus la Tribunalul Dolj. Judecătorul a decis că cea mai bună soluţie este eliberarea lui Gorbunov, iar procurorii nu au făcut recurs la soluţia dată în instanţă. 

Mai multe articole despre:
anchetă medic glaucom Serghei Gorbunov