MENIU

Off road lângă Piatra Neamţ

Foto: RTV
Echipa Realitatea All Inclusive a găsit locurile cele mai bune pentru practicarea off road chiar lângă oraşul Piatra Neamţ.

Maşini puternice, motoare de diavol, şoferi răi, dar iscusiţi, trasee montane dintre cele mai dificile. Într-un cuvânt, off road. Un sport extrem care atrage din ce în ce mai mulţi fani şi în România. Echipa Realitatea All Inclusive a găsit locurile cele mai bune pentru practicarea acestui sport chiar lângă oraşul Piatra Neamţ.

Pentru început, să facem cunoştinţă cu cei trei şoferi: Bogdan, Şacalul, Florin.

Plecăm la drum. Fiecare cu maşina lui. Una mai bună, alta lasă de dorit. A lui Florin are probleme tehnice. Cu toate acestea, este îndârjit şi vrea să termine cursa înaintea prietenilor săi mai experimentaţi. Traseul pe care l-au ales cei trei porneşte din Piatra Neamţ către Lacul Cuejdel, la nord-vest de oraş.

Nu degeaba i se spune offroad. În traducere liberă - pe lângă drum. Pe un teren accidentat, maşinile înghit kilometru după kilometru, peste tot felul de obstacole. Cum era de aşteptat, una din ele dă semne de slăbiciune, dar cu ajutorul celorlalţi, reuşeşte să treacă obstacolele. După alte 10 minute, începem să urcăm, iar maşinile sunt forţate la maxim. În aer se simte miros puternic de motor încins.

Şi bolizii trebuie să respire câteva minute. Apoi drumul continuă până la destinaţie - Lacul Cuejdel. Nu la fel de cunoscut ca Lacul Roşu, dar la fel de spectaculos. Sute de trunchiuri de copac se ivesc ameninţătoare din apă.

Ai senzaţia ca eşti primul om care ajunge aici, nu sunt oameni... Şacalul, obişnuit cu locul, ne dă mai multe detalii. Lacul se întinde cam pe 35 de hectare şi are o adâncime de 20 de metri.

Nu stăm mult pe loc şi plecăm înapoi spre Piatra Neamţ. Peripeţiile nu s-au terminat însă. Aproape de finalul traseului, maşina lui Florin cedează.

Ajungem în oraş odată cu venirea serii. Suntem obosiţi, murdari şi nu visăm decât la duş fierbinte şi la un pat. Cei trei şoferi mai au însă ceva treaba - maşinile trebuie spălate şi pregătite pentru următorul traseu.